Güney Kore’den Türkiye standınaTanıtım Ödülü

Güney Kore’den Türkiye standınaTanıtım Ödülü
22.06.2018
A+
A-

14-17 Haziran tarihleri arasında Güney Kore’nin Seul şehrinde bu yıl 33. düzenlenen Korea World Travel Fair (KOTFA) fuarına İzmir tanıtımı için İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Ticaret Odası katılım sağladı. Kore’nin en büyük turizm fuarı olan KOTFA’ya 46 ülkeden katılımcı iştirak ederken yaklaşık yüz bin kişi de fuarı ziyaret etti.

Fuarın sadece turizm profesyonellerine açık olan ilk iki gününde çok sayıda tur operatörü, acente ve medya temsilcisiyle birebir görüşmeler gerçekleştirilerek İzmir’in turizm olanakları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen Türkiye standı fuar idaresi tarafından En İyi Turizm Tanıtım Ödülü’ne layık görüldü.

İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Serkan Gümüş, İzmir’e Kore’den ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla bu yıl ilk defa katılım sağladığımız fuarda Güney Kore turizm pazarı ve İzmir’e olan ilgiyi tespit etmek için birçok görüşme gerçekleştirerek ikili iş birliklerinin önünü açmaya yönelik adımları attık. Hali hazırda Efes Antik Kenti’nin bilinirliği çok fazla, İzmir’in inanç ve kültür turizmi olanaklarını anlatarak tur operatörlerinin İzmir için öngördükleri gün sayısının artırılması için gerekli bilgilendirmeleri yaptık.İleriki dönemlerde Koreli turizm profesyonellerini İzmir’de ağırlayarak şehrimizin turizm olanaklarını yerinde tanıtıma imkânı bulacak, İzmirli turizm paydaşlarımızla bir araya getireceğiz dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.