Erdoğan’ın eski bakanından Abdullah Gül’e: Majestelerinin valisi!

Erdoğan’ın eski bakanından Abdullah Gül’e: Majestelerinin valisi!
14.07.2019
A+
A-

AK Parti iktidarında Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan, daha sonra AKP’den ayrılarak ANAP’ın başına geçen Erkan Mumcu, yeni parti çalışmalarıyla ilgili olarak konuştu.

Oda TV’den Barış Terkoğlu’na konuşan Erkan Mumcu AK Parti’den ayrılış sürecini; Ergenekon kumpasını, ANAP-DYP koalisyonunun bozulmasını ve gündemde olan yeni parti çalışmalarını değerlendirdi.

“ASIL HESAP VERMESİ GEREKEN ABDULLAH GÜL”

Erkan Mumcu’nun en çarpıcı ifadeleri ise adı yeni parti çalışmalarıyla anılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik oldu. Mumcu, ” FETÖ’yle ilgili uyarılara kimse kulak asmadı mı?” sorusuna Abdullah Gül’ün suskun tavrını eleştirerek “Tayyip Erdoğan’ı mazur görebilirim o dönem devlet yönetimi konusunda acemiydi ancak asıl hesap vermesi gereken Abdullah Gül’dü. Kimse sormuyor” şeklinde yanıt verdi.

Mumcu, Gül için “Majestelerinin valisi” ifadesini de kullandı. Mumcu, “Majesteleri” ifadesini de Abdullah gül ve yandaşlarının meşruiyet devşirdiği alan olarak tanımladı.

Erdoğan ve Gül”ü karşılaştıran Mumcu, “yanlışıyla eğrisiyle doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam ama öteki arkadaş (Gül) öyle değil” dedi.

Bu ifadeler Mumcu’yla yakın bürokratik kadroların ilerleyen süreçte yeni partiyle mesafeli durabileceği yorumlarına neden oldu.

(turkiyemtv.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.