Engin Altay: Hükümet Merkez Bankası’na çöktü. Devletin kasası bomboş!

Engin Altay: Hükümet Merkez Bankası’na çöktü. Devletin kasası bomboş!
18.01.2019
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, EYT’lilere verilen sözlerin tutulmadığını vurgularken, AKP’nin Türkiye’yi yalan ve yağma ülkesine çevirdiğini söyledi. Altay, “Albayrak’a soruyorum; sen bakan mısın, zabıta amiri misin? Bir ülkede bir bakan bakkalı, çakkalı, marketi tehdit etmeye başlamışsa, ekonomi hakikatten kötü bir noktadadır’’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Cumhur İttifakı’ diye adlandırılan ittifak kendi içinde dumur, millet için kambur ittifakıdır. Millet, sırtındaki kamburu 31 Mart’ta atacak.” dedi.

Meclisin karnesinin ise tümüyle kırık olduğunu savunan Altay, AKP’nin emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin, 24 Haziran seçimleri öncesinde söz vermesine rağmen, sözlerinde durmadığını öne sürdü. Altay, bu süreçte AKP sözcülerinin, sorunları boş işler olarak değerlendirerek, milyonlarca insanın kalbini kırdığını, AKP Genel Başkanı’nın ise “Bir de başımıza EYT türedi” dediğini aktardı.

“MİLLET 31 MART’TA AKP’YE KARNEYİ VERECEK”

“Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğim.” diyen AKP döneminde iki Y’nin eklendiğini, Türkiye’nin “yalan ve yağma” ülkesi olduğunu belirten Altay, milletin 31 Mart’ta AKP’ye bir karne ve ders vereceğini ifade etti.

AKP’nin, Türkiye’de yıllar sonra enflasyon canavarını hortlattığını öne süren Altay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, “Marketlerde istediğimiz fiyatlar yok denetleyeceğiz.” diyerek esnafı, marketleri tehdit eder hale geldiğini kaydetti.

“SEN BAKAN MISIN, ZABITA AMİRİ MİSİN?”

Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Albayrak’a soruyorum; sen bakan mısın zabıta amiri misin? Bir ülkede bir bakan bakkalı, çakkalı, marketi tehdit etmeye başlamışsa, ekonomi hakikatten kötü bir noktadadır. Sen benzin fiyatlarını aşağı çekmiyorsun, marketin çekmesini nasıl beklersin? Türkiye’de artık ithal edilmeyen tarım ürünü kalmadı. Türkiye’nin ekonomik göstergeleri önümüzdeki 3 ayı kaldıracak durumda değil. AKP, önümüzdeki 3 ayı kaldıracak, seçim ekonomisi çarkını döndürecek bir formülü buluverdi.

“31 MART’IN ERTESİ GÜNÜ IMF’DEN BORÇ ALACAKLAR”

“Merkez Bankası, Genel Kurulunu 3 ay öne çekerek, mayısta Hazine’ye aktarması gereken 33 milyar lirayı ocakta aktaracak. Hükümetin Tank Palet Fabrikası’ndan, şeker fabrikasına kadar çökmediği bir yer kalmamıştı ama hükümetin Merkez Bankasına çökeceği aklıma gelmezdi. Merkez Bankasına çöken bir hükümetle karşı karşıyayız. Devletin kasası bomboş. Erdoğan, Türkiye’nin IMF’ye borç vereceğini söylüyordu, vallahi de billahi de 31 Mart’ın ertesi günü Erdoğan hükümeti IMF’ye borç almaya gidecek, IMF’nın kapısını çalacak. IMF’nin önünde diz çökeceksin.”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.