Eğitim-Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube’de değişim rüzgarı

18.09.2018
A+
A-

Bursa’da 6. Olağan Genel Kurul tarihinin yaklaşmasıyla Eğitim-Bir Sen başkan adayları da sahaya inmeye başladı.

‘Değişim’ temasıyla adaylığını açıklayan Başkan Adayı Ramazan Acar, yaklaşık bin kişinin katılımıyla Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gövde gösterisi yaptı.

Baştan sona coşkulu geçen toplantıda Eğitim-Bir Sen’in önceki dönem başkanları Muzaffer Bulut, Aydın Kılıç, Hasan Ünal ve Numan Şeker de birer konuşma yaptılar.

Eğitim-Bir Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’la birlikte Türkiye’de sendikacılığa yeni bir anlayış getirdiğini vurgulayan konuşmacılar, “hizmet sendikacılığı” anlayışıyla sadece sorun tespit eden değil, çözüm yolunu da öneren bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını; bu sayede MEMUR-SEN olarak  bir milyonu aşkın üyesiyle sadece Türkiye’de değil dünyada en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldiklerini belirttiler.

Ardından kürsüye çıkan Ramazan Acar, önceki dönem başkanlarına katılım ve konuşmalarından dolayı teşekkür ettikten sonra, “Vizyon Belgesi” adını verdikleri, seçilmeleri durumunda uygulayacakları yönetim anlayışını açıkladı.

Acar uygulayacakları yönetim anlayışını şu maddelerle özetledi:

  • Şubemizde halen hayata geçirilmiş olan doğru uygulamaların sürdürülecek, değerlerimiz doğrultusunda, fark oluşturacak uygulamaların ise yeni dönemde hayata geçirilecek.
  • Katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz, üyelerle iletişimi sürekli tutacacağız.
  • Tecrübelerinden faydalanmak için önceki yönetici ve gönüllü üyelerden danışma kurulları oluşturacağız.
  • Oluşturulacak çalışma ekiplerinin yanında, yapacakları akademi çalışmalarıyla öğretmenlerin mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacağız, ayrıca üyelerinin sendikal bilinç gelişim düzeylerini arttırma çalışmaları yapacağız.
  • Yeni dönemde kadın ve genç üye kazanımına ağırlık vereceğiz. Engelli üyeler başta olmak üzere tüm üyelere yönelik çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız.
  • Çatışmacı değil uzlaşmacı bir anlayışla, toplumsal sorunların çözümünde, gerektiğinde, diğer sendika ve STK’larla birlikte hareket edeceğiz. Daha büyük, daha güçlü Türkiye için çalışacağız.
  • Üyelerin aktif ve katılımcılığını artırmak için özel çaba sarf edeceğiz. Ahde vefa duygusuyla hareket ederek geçmişte hizmet etmiş bütün yönetici ve üyelerle gönül bağını koparmayacağız.

Acar ayrıca, “Şube olağan genel kurul sürecinin teşkilatımıza, şehrimize, ülkemize, milletimize ve gelecek nesillerimize hayırlar getirmesi dilerken, üyelerimizin gönül vererek üye oldukları sendikalarının seçim süreci olan 6.Olağan Şube Genel Kurul sürecinde sandıklara sahip çıkmalarını ve Delege seçimlerinde üyelerimizin mutlaka oy kullanmaya ilçelerinde belirlenen okullara gitmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.

Acar son olarak, “Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubemizin 6. Olağan Genel Kurul Süreci; 6 Ekim 2018’de tüm ilçelerde (Özellikle merkez ilçelerde,Osmangazi: Merinos İlkokulu, Yıldırım : Emek Ortaokulu , Nilüfer: Barış Anadolu Lisesi) delege seçimleri ile 17 Kasım 2018’de Şube Genel Kurulu ile hayırlısıyla tamamlanmış olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.