BUTGEM’in yaz kurslarında sertifika heyecanı

02.08.2018
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM), 9-13 yaş arası çocuklar için düzenlenen yaz kursları sona erdi. Kurslardan 1 ayda 350’ye yakın öğrenci faydalandı.

BTSO, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacına yönelik eğitimlerin yanı sıra çocuklar için düzenlenen yaz kurslarıyla da Türkiye’ye örnek olmayı sürdürüyor. 10 yıldır düzenlenen yaz kurslarıyla geleceğin mühendislerini yetiştirme adına ilk tohumları atan BUTGEM ile çocuklar, telden araba, maket robot, genç mekanisyen, origami-kağıt sanatları ve kodlama eğitimlerinden faydalanıyor.

GÜVEN DUYGUSU AŞILANIYOR

Yaz eğitim programlarında sadece çocuklara tasarım ve teknoloji öğretilmiyor. Uzman eğitmenler eşliğinde çocuklarda güven duygusunun artması, tasarım ve üretim bilincinin oluşması da  amaçlanıyor. 4 dönem halinde bir haftalık program süresince çocuklara ayrıca; kahvaltı yapmanın önemi, tertip, bireysel ve grup çalışması, tasarım bilinci, atasözleri, deyimler, iş güvenliği kuralları ve proje mantığı konularında bilgiler kazandırılıyor.

“EKONOMİK BÜYÜMENİN ANAHTARI NİTELİKLİ İŞ GÜCÜDÜR”

Yaz kurslarını tamamlayan öğrenciler eğitimin ardından sertifikalarını almanın heyecanını yaşadı. BUTGEM’de gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, “Ekonomik büyümenin kalitesini insan kaynağımızın niteliği belirliyor. Bu vizyonla iş dünyamızın talepleri doğrultusunda eğitim programlarını hayata geçirerek, sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

“YARININ MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”

Muhsin Koçaslan, BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde hizmet veren BUTGEM’de her yıl yaz döneminde öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimlerin çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi. Eğitimlere öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Koçaslan, “Eğitimlerle çocuklarımıza henüz yolun başında birçok yetkinlik kazandırıyoruz. Çocuklarımız, alet kullanma becerisi, malzeme bilgisi, tasarım bilinci gibi çok farklı alanlarda kendilerini geliştirebiliyorlar. Bir hafta boyunca kurslarımızda edindikleri tecrübeler, çocuklarımıza meslek yaşamlarında da önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.