Dolar kuru için kritik tarih! Gözler 25 Temmuz’a çevrildi

Dolar kuru için kritik tarih! Gözler 25 Temmuz’a çevrildi
06.07.2019
A+
A-

G-20 zirvesinden gelen olumlu mesajlar ve açıklanan enflasyon verileriyle birlikte dolar kuru 5.59 TL’ye kadar geriledi. Dolar kuru açısından şimdi de gözler 25 Temmuz’daki PPK toplantısına çevrildi.

Geçtiğimiz hafta G-20 zirvesinden çıkan mesajlar ve aylık bazda açıklanan enflasyon verisiyle birlikte dolar kuru 5.79 TL seviyelerinden 5.59 TL seviyelerine kadar çekildi. Dolar kuru açısından şimdi gözler Merkez Bankası’nın 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi.

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında oldukça önemli bir görüşme gerçekleşti. Toplantıda ABD ile Türkiye arasında krize neden olan s-400 meselesi masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası ABD Başkanı Trump’ın “ Türkiye’ye S-400 konusunda adil davranılmadı” şeklindeki ifadeleri Türkiye piyasalarına olumlu yansıdı. Hafta sonunu 5.80 TL seviyelerinde kapatan dolar kuru yeni haftanın ilk işgününe sert düşüşle başladı. Dolar kuru pazartesi günü 5.62 TL seviyelerine kadar düştü.

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte dolar kuru bir miktar daha geriledi. TÜİK verilerine göre Haziran ayı Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,03 arttı. Açıklanan enflasyon verisi beklentinin altında kalınca dolar kuru 6.61 TL seviyelerine indi. Şu sıralarda dolar kuru 5.59 TL seviyelerinde seyrediyor.

25 TEMMUZ DOLAR İÇİN KRİTİK TARİH

Dolar kuru açısından şimdi gözler Merkez Bankası’nın 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek PPK toplantısına çevrildi. Piyasalar Merkez Bankası’nın bu ayki faiz toplantısında indirime gitmesini bekliyor. Merkez Bankası’nın uyguladığı politika faizi yüzde 24’lerde seyrederken uzmanlar herhangi bir faiz indiriminin dolar kurunda sert yükselişlere neden olabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.