DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu gözaltına alındı!

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu gözaltına alındı!
01.05.2020
A+
A-

Taksim anıtına çelenk koymak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreter Erdoğan Demir’in de aralarında olduğu sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs bu yıl meydanlarda coşkulu kalabalıklarla kutlanamayacak olsa da milyonlarca emekçi evlerinin balkonlarında, sosyal medyada gerçekleştirilecek “sanal mitinglerde” buluşacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için kutlamalar bugün sokağa çıkma yasağı olduğu için dün başladı. Türk-İş’in örgütlü olduğu işyerlerinde 1 Mayıs bildirileri okundu. Sosyal medyada da yayımlandı. Türk-İş Yönetim Kurulu bugün de Taksim Anıtı’na çelenk bırakarak açıklama yapacak.

Bugün sabah 4 örgüt tarafından Taksim Anıtı’na çelenk konulacak.

BALKONLARDA MARŞLAR

Akşam saat 21.00’de ise evlerin balkonlarında 1 Mayıs marşları söylenecek. Alkışlarla, sloganlarla, düdüklerle, pankartlarla balkonlarda etkinlikler yapılacak. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) saat 10.00’dan 22.00’ye kadar internet üzerinden “Sanal 1 Mayıs Mitingi” gerçekleştirecek.

Sendikaların 1 Mayıs mesajları ve işyerlerindeki 1 Mayıs kutlamalarını içeren videolar paylaşılacak. Özellikle sağlık ve diğer zorunlu işlerde çalışmaya devam eden işçilerin mücadelelerini anlatan filmler ve işçi müzikleri yayımlanacak.

DİSK’E MÜDEHALE!

1 Mayıs 1977’de kaybedilen emekçileri anmak için Taksim Meydanına çelenk bırakmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti.  Polis Müdahalesinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu gözaltına alındı.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.