Devlet Bahçeli: ‘Mesajımızı, İYİ Parti üzerinden vermeyiz’

26.10.2018
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin de desteğiyle emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili İYİ Parti grup önerisinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı görevden alırken “Biz eğer AK Parti’ye bir mesaj vermek istersek bunu İYİ Parti üzerinden yapmayız” dediği öğrenildi.

AK Parti ve MHP liderlerinin açıklamalarıyla iki parti arasındaki yerel seçimde ittifak arayışına nokta konulmasından 24 saat sonra, İYİ Parti’nin EYT ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesine MHP’den gelen destek ortalığı karıştırdı. İki liderin “Yerelde ittifak yapılmasa da Cumhur İttifakı’nın süreceği” açıklamalarına rağmen Meclis’te yaşanan tablo, sosyal medya ve siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Milliyet’in edindiği bilgiye göre Usta’yı grup başkanvekilliği koltuğundan eden süreç de böyle başladı. Son dakika gelişmesinden haberdar olan Bahçeli, nöbetçi başkanvekili olarak parti grubunun tavrını belirleyen Usta’yı yanına çağırdı ve görevine son verdi.

Bahçeli’nin, “Genel Başkan ve Genel Merkez yönetimine bilgi vermeden böyle bir adımın atılması, MHP’nin konuyla ilgili yasa teklifi varken, doğrudan soruna çözüm olamayacak bir çalışmaya destek verilmesi, Meclis’te kendi teklifini savunmak yerine İYİ Parti’nin peşine takılma görüntüsünün verilmesi” nedeniyle sinirlendiği ve bu gerekçelerle Usta’yı görevden aldığı öğrenildi.

MHP’nin, İYİ Parti’nin EYT önergesiyle ilgili tutumunun “AK Parti’ye mesaj”, “AK Parti’ye çalım-oyun” şeklinde yorumlandığına dikkat çekerek buna da tepki gösteren Bahçeli’nin, “Biz eğer AK Parti’ye bir mesaj vermek istersek bunu İYİ Parti üzerinden yapmayız” mesajını verdiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.