İYİ Parti, 3 Ağustos’ta yapılacak kurultaya hazırlanıyor

İYİ Parti, 3 Ağustos’ta yapılacak kurultaya hazırlanıyor
22.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yayınladığı genelge ile teşkilatları uyardı. Aydın, “Delegemizin kafasını karıştırmaya ve partimizde karışıklık çıkarmaya dönük imza taleplerine itibar edilmemesi önemle rica olunur” dedi.

3- 4 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kurultay öncesi parti tabanından yükselen ‘Çarşaf Liste’ talepleri üzerine İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, gönderdiği genelge ile teşkilatları uyardı.

Kurultay öncesi İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel İdare Kurulu’nun 03 Ağustos Cumartesi günü Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olağanüstü kurultayımızla ilgili hazırlıkların gözden geçirildiğini açıkladı.

Toplantıda, kurultayda Genel İdare Kurulu ve Genel Merkez hangi yöntemle seçileceğine dair tüzük gereğince Genel Başkan Meral Akşener’e tam yetki verildiğini belirten Aydın, “ Organların seçilme yöntemi Genel Başkanımızca belirlenecek ve seçimlerden önce zaten ilan edilecektir. Bu karara rağmen bazı il başkanlarımızın ve üst kurul delegelerimizin aranarak; Genel Başkanımızın ve divan üyeleri olarak bizlerin adı kullanılarak, bilgimiz dahilinde arıyormuş gibi delegelerden imza talep edildiği bilgisi tarafımıza intikal etmiştir. Kurultayımızın gündemi bellidir, hangi usul ve esasların geçerli olduğu tüzüğümüzde kayıtlıdır, genel başkanımıza verilen usul belirleme yetkisi gayet açık ve nettir. Bunun ötesine yapılacak her hareket, suyu bulandırmaya, kafaları karıştırmaya ve birliğimizi bozmaya hizmet edecektir. Hal böyle iken birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yapacağımız ve çok daha güçlenerek çıkacağımız olağanüstü kurultayımız öncesinde, delegemizin kafasını karıştırmaya ve partimizde karışıklık çıkarmaya dönük imza taleplerine itibar edilmemesi önemle rica olunur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.