Deprem Kahini, Türkiye hakkında yorum yaptı

Deprem Kahini, Türkiye hakkında yorum yaptı
28.02.2019
A+
A-

Yaptığı tahminler ile ünlenen ‘deprem kahini’ Frank Hoogerbeets, son olarak Ekvador’daki 7.7 büyüklüğündeki depremi bilerek endişeye yol açmıştı.

Hoogerbets bu kez de Türkiye hakkında yorumlarda bulundu. ‘Deprem kahini’ Frank Hoogerbeets 8 şiddetine yakın deprem olacağını açıklamıştı.

CnnTürk’te yer alan habere göre; Kısa süre sonra Ekvador’da yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar ‘deprem kahini’nin açıklamalarını getirmişti.

Hoogerbets kendi hesabından yeni tahminlerde bulundu. Bu kez de Marmara Depremi hakkında da konuştu. Hoogerbets, 3 – 4 Mart arasında 6 veya 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtti. Bu depremin İstanbul’da olup olmayacağı sorusuna ise “Belki de… Bu mümkün” dedi.

Hoogerbets “Örneğin Irak ve İran’a bakınca yakın zamanda 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu kısımda baskı artıyor. Türkiye de olabilir. Anadolu fay hattı var” dedi.

Hoogerbets “Bir sonraki depremin Türkiye’de ne zaman olacağını tahmin etmek çok zor. Türkiye’de 7 büyüklüğünde bir deprem daha olası. Deprem, Orta Anadolu’da da olabilir” diye devam etti.

Ancak yine de Türkiye ile ilgili kesin olarak bir tahminin imkansız olduğunu belirten Hoogerbets “Bilim insanları, Türkiye’de beklenen depremin geciktiği konusunda hemfikir ancak ne zaman olacağını net olarak bilemiyoruz” dedi.

(Kaynak: yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.