Demokrat Parti Osmangazi’de bayrak değişimi

29.10.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan’ın il başkanlığına atanmasıyla boşalan ilçe başkanlığı için Demokratlar kongreye gitti.

Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrede Avukat  Ersin Aktaş ve yönetim kurulu listesi, 235 delegenin tamamının oyunu alarak büyük bir başarıya da imza attı.

DP Genel Başkan Yardımcılarından Dr. Melih Aktaş’ın da katılımı ile gerçekleşen kongreye, İYİ Parti Bursa il başkanı Yahya Bahadır yönetimi ile gelirken, Osmangazi ilçe teşkilatı yönetimi, CHP Osmangazi ilçe başkanı Mete Akyolcular ve yönetimi ile Meclis Üyesi ve Osmangazi belediye başkan adayı Cevat Asa, AK Parti Osmangazi ile yönetimi, Saadet Partisi il ve ilçe yönetimi, BBP Osmangazi ilçe yönetimi, STK temsilcileri ile Osmangazi’den muhtarlar katılım sağladı. Kongrenin Divan Başkanlığını DP İl Başkanı Çağrı Kaplan, yardımcılıklarını ise MKP ilçe başkanı Ahmet Kaymaz, Yıldırım ilçe başkanı İsmail Gültekin, Nilüfer ilçe başkanı Mehmet Akgün üstlendi.

ENFLASYONA POLİSİYE ÖNLEM ALAMAZSINIZ!

Açılış konuşmasında il başkanı Çağrı Kaplan önemli konulara temas etti. Kaplan; “Dünya’da hiçbir millet yoktur ki; evladı Şehit olduğunda vatan sağ olsun diyebilecek. 2014 Mart’dan beri Türk milletinin önüne 5 kez sandık konmuş ve her çıkan sonucun adına da istikrar denmiştir. Sonuçlar Türk bekası adına sonuçlanmış olsa da buna mecbur bırakılmıştır. Devletin borçları, belediye borçları, hayat pahalılığı, bu yükün altında ezilen yüzü gülmeyen Türk insanı. Erken seçimi kabul etmiyoruz diyerek 2014-2019 yılları arasında toplamda 5 kez sandık önümüze geldi. Önümüze 5 kez sandık koyanlara artık bir cevap vermek gerekmiyor mu? Belediye zabıtalarını adeta enflasyon düşürücü gibi kullanarak; polisiye tedbirler ile ekonomiyi düzelteceğini zannedenlere artık bir cevap vermek gerekmiyor mu? Şehrimizin asfalt ve beton yatırımları dışında başka bir hizmete ihtiyacı yok mu? Artık bir değişiklik yapma zamanı gelmedi mi? Oturduğumuz makamlar mülki idarecilerin yanlış yaptıkları zaman onlardan hesap soracak makamlardır. Çünkü bu makamlar Menderes’in, Demirel’in, Özal’ın bizlere emanet ettiği makamlardır! Bu makamlar Recep Kırımlar’ın makamlarıdır, bu makamlar Turan Tayan’ların makamlarıdır, bu makamlar Abdülkadir Çenkçiler’in makamlarıdır. Yetiştiğimiz siyasi tedrisat ve omzumuzdaki yük, üzerimizdeki siyasi sorumluluk bugün hesap sormayı zorunlu hale getirmiştir. Önümüzdeki süreçte başta iktidarın vekilleri olmak üzere iktidar belediyeleri de olmak üzere sahaya aktif olarak inerek sorgulamaya vatandaşın dertleri ile dertlenmeye devam edeceğiz.” Dedi.

OSMANGAZİ’YE DAMGA VURACAĞIZ!

Eski yönetim tarafından yapılan çalışmalar oy birliği ile kabul edildikten sonra, ilçe başkanlığına aday olan Ersin Aktaş; “Rahmetli Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel’in dediği gibi; ‘Demokratların mücadelesi, bozkırla yeşilin mücadelesidir.’ 1946 yılından bugüne kadar Türkiye için hep doğru bir yol demiş adalet demiş Demokrat Parti geleneğinin, bu günkü emanetçileri olarak Osmangazi’ye yeni bir rota çizmek üzere burada bulunmaktayız. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, eşitsizliğin, işsizliğin en ciddi hissedildiği bu günlerde ‘herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için doğruluk’ diyerek üreten bir toplum olabilmek için bu yola çıkıyoruz. Bu bağlamda yaklaşmakta olan yerel seçimlerde de Demokrat Parti Osmangazi Teşkilatı olarak üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğimize içimizde en ufak bir şüphe dahi bulunmamaktadır. Cumhuriyet’in kazanımları olan köprüleri, barajları, okulları, hastaneleri, şehrimizden çıkartırsak geriye ne kalır? Sizlerin de 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimlere Osmangazi olarak damga vuracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yapılan oylama sonrası Ersin Aktaş’ın yönetim kurulu listesine Mustafa Sevinç, Hanife Ayrancı, İbrahim Kaplan, Demir Özer, Cüneyt Bil, Cemaliye Uras, Murat Kuş, Ali Osman Bayram, Nihan Şimşek, Suat Tunca, Levent Tekin, Fehmi Day, Sedat Ersöz, Elif Bil, Kadri Tüfek, Yusuf Özyazan seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.