Corona virüs salgınında ölü sayısı 3 bini buldu

Corona virüs salgınında ölü sayısı 3 bini buldu
02.03.2020
A+
A-

Önüne geçilemeyen yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka ve can kaybı giderek artıyor. Dünya genelinde yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 86 bini geçti.

Yüzyılın ilk küresel salgınında rakam günden güne yükseliyor. Coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı, vaka sayısı ise 86 bin 900’ü geçti. Dünyada coronavirüs bulaşan kişi sayısı 86 bin 900’ü aştı

LOUVRE MÜZESİ KAPATILDI

Ülkeler, virüs sebebiyle güvenlik önlemlerini artırarak sürdürüyor. Vaka sayısı Fransa’da 100’ü buldu. Paris’teki tarihi Louvre Müzesi coronavirüs nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde bir öğretmende yeni tip coronavirüs tespit edilmesinden dolayı görev yaptığı okul 15 Mart’a kadar kapalı tutulacak. Ayrıca öğretmen ile birlikte okuldaki 70 öğrenci ile 30 öğretmen karantinaya alındı. Güney Kore’de virüs nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 4 bin 200 civarında.

ABD’DE İKİNCİ ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

ABD’de de virüs nedeniyle ikinci ölüm gerçekleşti. Ölümlerin gerçekleştiği Washington eyaletinde acil durum ilan edildi. New York eyaletindeyse ilk vaka ortaya çıktı. Avustralya ve Tayland’da virüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Coronavirüs, Ermenistan ve Çekya’da da görüldü.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 29’A YÜKSELDİ

Avrupa’da virüsten en çok etkilenen İtalya’da da ölü sayısı 29’a yükseldi. Ülkede virüs bulaşanların sayısı ise bin 100’ü geçti.

IRAK’TA VAKA SAYISI 19’A YÜKSELDİ

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2’si başkent Bağdat ve 4’ü IKBY’nin Süleymaniye kenti olmak üzere bugün 6 kişiye daha korona virüsü teşhisi konulduğunu duyurdu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.