Çoban Ateşi Hareketi partileşti; ismi belli oldu

Çoban Ateşi Hareketi partileşti; ismi belli oldu
24.08.2020
A+
A-

Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu partinin adını açıkladı. Ankara’da bir otelde tanıtımı yapan Serdaroğlu yeni partinin adının “Doğru Parti” olduğunu açıkladı.

İlk defa Yeniçağ gazetesinin duyurduğu, Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu’nun partisinin adı açıklandı. Ankara’da bir otelde tanıtımı yapan Serdaroğlu yeni partinin adının “Doğru Parti” olduğunu açıkladı.

Yeniçağ’açıklamalarda bulunan Serdaroğlu, “Türkiye’nin en önemli birinci derecedeki meselesi AKP’nin iktidardan demokratik yollardan bıraktırılmasıdır, göreceksiniz Doğru Parti, AKP’nin oylarını alacak” dedi.

“ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ” PARTİLEŞTİ

Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu’nun öncülüğünde kurulan Doğru Parti, Ankara’da bir otelde yapılan tanıtımla açıklandı. Partinin 25 Ağustos’ta gerekli birimlere verilecek evraklarla resmen ilan edilmesi bekleniyor.

SERDAROĞLU: ANAYASAMIZIN İLK 6 MADDESİNİ BENİMSEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK!

Doğru Parti’nin Türkiye’deki siyaset ahlakını baştan aşağıya değiştireceğini söyleyen Serdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;“Doğru Parti mevcut partilere alternatif bir parti değil, Türkiye’deki siyasi sisteme alternatif bir halk hareketi. Bu parti, Türkiye’deki siyaset ahlakını da baştan aşağıya değiştirecek bir parti. Göreceksiniz parti ayrıca ciddi bir kadın hareketi de olacak. Birçok il başkanımız kadın. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var o da Atatürk. Anayasamızın ilk 6 maddesini kafasına ve gönlüne sığdıran herkes, etnik kökeni mezhebi, inancı ne olursa olsun bizim kapımız böyle insanlara açık. Bu anlayışa sahip her siyasi partiyle konuşuruz, Hiçbir ittifak görülmesi yapmadık. Türkiye’nin en önemli birinci derecedeki meselesi AKP’nin iktidardan demokratik yollarla bıraktırılmasıdır. Merkezde bir parti olacağız, sosyal demokratta, merkez sağda da siyaset yapmış birçok arkadaşımız var.”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.