CHP’den yerel seçimler öncesi kritik açıklama

22.12.2018
A+
A-

Mart yerel seçimleri için değerlendirmelerde bulunan CHP’li Seyit Torun, “Tüm adaylarımız kutuplaştıran değil birleştiren, sorunları derinleştiren değil çözen, atanmış değil, tecrübesi ve liyakatiyle adaylığı hak etmiş isimler” dedi.

Torun, ‘Yerel seçimlere şaibe bulaşabilir” dedi.

Yerel seçimlere yönelik İYİ Parti ile yapılan güç birliğinin seçmende sinerji yarattığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İnsanlar daha da fazla umutlandı. Örgütler hareketlendi. Bunu oya döndüreceğiz ve başaracağız” dedi.

İYİ Parti ve CHP arasından sağlanan iş birliğinin halkta karşılığının her geçen gün arttığını söyleyen Torun, şunları kaydetti:

“Hatta yaşanan olumlu hava nedeniyle AKP ve MHP adaylarını geri çekmek zorunda kalıyorlar. Bu durumda aslında ne kadar zor durumda olduklarını gösteriyor. Önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladıkları Mehmet Özhaseki’yi de çekebilirler. Şuanda o duruma bile geldiler. Bizler adaylarımızı açıkladıkça onlarda vatandaşta artık karşılıklarının olmadığını görüyorlar. Yerel seçimde kaybedeceklerini şimdiden görmüş durumdalar ve çözüm arıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar netice almaları mümkün değil. Biz güçlü bir şekilde geliyoruz. Bütün çalışmalarımızı planlı bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah Türkiye’de yerelden genele iktidarı kurucağız. ”

YeniÇağ’ın haberine göre; CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’la ilgili de konuşan Torun, “Mansur Bey Ankara’nın öz evladıdır. Kamuoyunun yakından tanıdığı ve bildiği bir kişidir. Bugüne kadar hakkında en ufak bir olumsuzluk olmayan, belediyeciliği iyi bilen, Ankara’ya hak ettiği değeri verecek, Başkentimizi hem Türkiye’nin hem dünyanın gözdesi haline getirebilecek tecrübe ve birikime sahip bir arkadaşımız” diye konuştu.

Türkiye’nin AKP’den yorulduğunu aktaran Torun, yerel seçimlerle ülkeye huzurun hakim olacağını belirtti. Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye AKP’nin iktidarından da belediye yöneticiliğinde de yorulmuş durumda. Ülkemize kaybettiği huzuru getirecek bir kadroyu kuruyoruz. Tüm adaylarımız kutuplaştıran değil birleştiren, sorunları derinleştiren değil çözen isimler. Bizim adaylarımız atanmış değil, heyecanı, tecrübesi ve liyakatiyle adaylığı hak etmiş isimler.”

“YEREL SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞABİLİR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için seçmen kütüğü değişikliği yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Niğde’nin Ulukışla ilçesinden örnek veren Gürer, ilçede 24 Haziran seçimlerinde seçmen listesine 1300 kişinin eklendiği yönündeki iddiaları vurgu yaparak, bu yazılımın halen devam ettiği bilgisinin kaygı verici olduğunu belirtti.  Ulukışla’nın nüfusunun 5 bin 800 olmasına rağmen, seçmen sayısının neredeyse nüfusu bile geçmesinin nedenini soran Gürer, “Seçimler bugünden itibaren tartışılır kılınmamalıdır, bu seçmen artışı incelenmelidir” dedi.

CHP Milletvekili Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında gözden ırak yerlerde yerel seçim sonuçları üzerinde etkileyici olan bu uygulamaların şaibe yaratabileceğine işaret ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanacağı Ulukışla gibi yerlerde bu tür kaynağı belirsiz seçmen devşirmelerinden vazgeçilmelidir” dedi. Seçime 4 aydan az bir süre kalan bu tür düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu belirten Gürer, bu konuda yetkilileri uyardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.