CHP, İstanbul için Haydar Baş’a gidecek! 

CHP, İstanbul için Haydar Baş’a gidecek! 
15.05.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde, İYİ Parti ile resmi ittifak yapan ancak en büyük desteği HDP’den alan CHP, seçimde şaibe nedeniyle yenilenecek İstanbul seçimleri için Haydar Baş’a giderek yardım isteyecek.

Türkiye ilk defa 31 Mart 2019’da ittifak ile bir yerel seçime gitti. Seçimde en çok İstanbul ve Ankara ile birlikte Adana ve Antalya sonuçları konuşuldu. İstanbul seçim sonuçlarında oluşan şüphe üzerine AK Parti araştırmalarında bir çok usulsüzlüğe rastlamış ve ilk etapta geçersiz oy sayımı ile İmamoğlu ile Yıldırım arasında görülen oy farkı 29 binden 13 binlere düşmüştü.

SANDIKTA OY HIRSIZLIĞI ŞÜPHESİ 

AK Parti 1 Nisan’da yaptığı itiraz ile geçersiz oyların sayılmasından bir kaç saat sonra CHP başvuru yaparak İl Seçim Kurulu kararı ile oy sayımı durduruldu. Bu sabah saatleri YSK’nın kakarı ile oy sayımına devam edildi. AK Parti bu sırada araştırmalarını derinleştirdi ve seçimde organizeli şaibe olduğu gerekçesiyle 3 bavul belge ile YSK’ya olağan üstü başvurusu İstanbul seçimlerinin tekrarlanması ile sonuçlandı.

AK PARTİ YENİDEN SAYILAMAYAN SANDIKLAR PEŞİNDE

AK Parti yüzde 30 oyların sayımıyla bile oy farkının yarıdan aşağı düşmesi nedeniyle yeniden sayılamayan sandıklarda şüphenin devam ettiği ve organizeli bir şekilde seçimde oy hırsızlığı olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle CHP yenilenecek İstanbul seçiminde panik halinde kendisine destek çıkacak yeni parti ve kitle arayışlarına devam ediyor.

TKP adayını çekerek 23 Haziran seçimlerine katılmayacağını açıkladıktan sonra DSP de aynı şekilde adayının çekerek seçimlere katılmayacaklarını ve yeni bir aday da çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Yine Saadet Partisi’nden yardım isteyen CHP’nin isteği tam gerçekleşmedi. Çünkü bugün 31 Martta 103 bin oy alan Saadet Partisi de adayı ile İstanbul seçimlere katılacağını açıkladı.

CHP İMAMOĞLU İÇİN HAYDAR BAŞ’A GİDECEK

CHP boş durmuyor. HDP ve İYİ Parti desteği ile 31 Martta seçimleri kazandığını iddia eden CHP 23 Haziran seçimlerinde ise buna güvenemiyor. Bu nedenle CHP en sonunda BTP Genel Başkanı Haydar Baş’a giderek destek isteyecek. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, CHP yöneticileri, yaklaşık 22 bin oy alan Demokrat Parti ile 27 bin dolayında oy alan Haydar Baş’ın genel başkanı olduğu Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile de görüşerek, İmamoğlu için destek isteyecek.

(siyasetcafe.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.