CHP il başkanlarından Soylu’nun açıklamalarına tepki

CHP il başkanlarından Soylu’nun açıklamalarına tepki
29.06.2018
A+
A-

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Yalova CHP il başkanlıklarınca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterildi.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, düzenlediği basın toplantısında, şehitlere rahmet, ailelerine sabır dileyerek, “Şehitlerimiz, siyasi partilerin değil, milletimizin evlatlarıdır.” dedi.

Akkuş, şehit cenazelerinde bulunmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada, şehitlerimizin huzurunda olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in gözaltına alındığını anımsatarak, Erdem’e destek olmak için İstanbul’a gideceğini ifade etti.

Eskişehir

Eskişehir CHP İl Sekreteri Ahmet Sevim’in Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamaya, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ile partililer katıldı. Grup, açıklamanın ardından Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu.

Ayrıca, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Kütahya İl Başkanı Makbul Sarı, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ve CHP Yalova İl Başkanı Bahar Doğan da il başkanlıklarında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.