CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya: Anıt yerine konsun, bu hasret bitsin!

CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya: Anıt yerine konsun, bu hasret bitsin!
09.08.2019
A+
A-

“Tarih 08.08.1964. Kıbrıs’a düzenlenen harekat sırasında uçağı isabet alan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, Rum Kesimindeki hastanede gördüğü işkenceler ile hayatını kaybetti.” Bu sözler CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya’ya ait.

CHP Gürsu teşkilatı, geçtiğimiz yıl yol çalışmaları kapsamında kaldırılan Kıbrıs şehidi Cengiz Topel anıtının tekrar uygun bir alana yerleştirilmesini istiyor.

Geçmiş dönem Gürsu belediye başkanlarından Orhan Özcü tarafından, ilçede 35’lik yol olarak bilinen ve ismi Şehit Cengiz Topel Caddesi olan caddenin Ankara Yolu girişine Cengiz Topel hatırasını yaşatmak için dikilen anıt, geçen yıl yol düzenlemeleri kapsamında kaldırılmıştı. Aradan 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Kıbrıs şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel anıtı, tekrar bir alana yerleştirilmeyi bekliyor.

BU HASRET BİTSİN!

Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in ölüm yıldönümü anma programında konuşan CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit

Cavit Kaya

Kaya; “Önceki dönem başkanlarımızdan sayın Orhan Özcü’nün döneminde 35’lik yolda, Şehit Cengiz Topel ismi verilerek hatırasına bir anıt dikilmişti. Makamında şehit düşen kardeşimiz belediye başkanımız Cüneyt Yıldız’ın ismi daha sonra meclis kararı ile Topel Caddesi’ne verildi ama anıt o bölgede muhafaza edilmeye devam etti. Daha sonra Büyükşehir belediyemizin çalışmaları ile o anıt oradan kaldırılmak zorunda kaldı. Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi üzerinde uygun bir yere tekrar anıtın tahsis edileceği, o günkü yapılan çalışmalarda zikredildi.’’ dedi.

Geçtiğimiz yıl Gürsu’daki kavşak çalışmasının 28 gün içinde sonuçlanmasına rağmen aradan 1 yıl geçtiğini ve anıt ile ilgili doyurucu bir çalışma ne yapılmadığını belirten İlçe Başkanı Kaya, ‘’Bugüne kadar anıt ile ilgili bir açıklama da alamadık. Kıbrıs Türk tarihi için önemli bir dönüm noktasında kaybettiğimiz Aziz Şehidimiz Cengiz Topel’in hatıralarını yaşatmak için biz de CHP olarak ilçede hem alan gösterdik, hem de üzerimize düşen sorumluğu yerine getirmeyi taahhüt ettik. Aziz şehidimizin şehadetinin 55’inci yılında Büyükşehir belediyemizin bu konuda bizlerin özlemini dindireceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.