CHP Bursa’dan kamuoyuna önemli açıklama

12.02.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, belediye meclis üyeleri aday sıralaması ile ilgili bir açıklama yaptı.

CHP Bursa’dan yapılan o açıklama şöyle:

”Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu toplantısında ilçe belediye meclis üyelikleri aday sıralaması ile ilgili görüşme yapılmış, listeler de kısmen şekillendirilmiştir.

Listelerin genel merkeze ulaşmasının ardından son değerlendirmeler yapılacak ve listeler ilçe seçim kurullarına verilmek üzere son şeklini alacaktır.
Hal böyleyken kimi basın-yayın organları ve internet siteleri ile sosyal medyada, görüşmeler sırasındaki “taslak” görüşlerin “sanki kesinleşmiş listeler gibi” kamuoyuna sunulduğunu görüyoruz.

Yayınlanan listeler, taslak aşamasındaki duruma ilişkin çeşitli aşamalara işaret ediyor olmakla birlikte, birçoğunda sıralamaların değiştiğini, dolayısıyla da bu listelerin net bilgi içermediğini söylemekte hiçbir beis yoktur.

Ayrıca taslak halinde de olsa, sıralamalara ilişkin ön değerlendirmelerin kamuoyuna sızdırılmasının ahlaki hiçbir yönü bulunmamaktadır. Bu ve benzeri davranış gösterenleri açıkça kınıyoruz.

Habercilerin de “yayınlananlar benzeri”, gerçeği yansıtmadığını özellikle belirttiğimiz “çakma listelere” itibar etmemesini diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.