Ceyhun İrgil, TBMM’ye verdiği önergelerin takipçisi olacak

Ceyhun İrgil, TBMM’ye verdiği önergelerin takipçisi olacak
11.07.2018
A+
A-

24 Haziran seçimlerine adaylığını koymayarak, CHP tarihinde bir ilki gerçekleştiren 26. dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “1,5 dönem yapmış olduğum Milletvekilliği sürecinde başta CHP Bursa örgütleri olmak üzere, tüm hemşerilerime verdikleri destek için teşekkür ederim. Geçmiş dönemlerde TBMM’ye vermiş olduğum önergelerin takipçisi olacağım” dedi.

Ön seçimde 1 dönem için partililere söz verdiğini ve vekillik sürecini vermiş olduğu söz nedeniyle yeni dönemde aday olmayarak gösterdiğinin altını çizen İrgil, gelişmeleri takip ettiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet’in yeni yönetim biçiminde siyasilerin daha çok uyanık olması gerekliliğinin önemine dikkat çeken İrgil, son zamanlarda meydana gelen toplumsal olayların, vatandaşların cinsiyet ayrımcılığı yapmalarının getirdiği sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.

Kadın cinayetleri, çocuk kaçırılma gibi toplumu derinden etkileyen olayların temel nedeninin derin muhafazakar yapının milletin bilincinde kılcallara kadar işlediğinin unutulmamasını isteyen İrgil, toplumsal travmalara dikkat çekti.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Ceyhun İrgil, “Ülkemizde eğitimden istihdama kadar kadınlar yaşam alanlarında cinsiyetçi tutumlar toplumsal huzursuzluklara neden olmaktadır. Anayasada, Medeni Kanun’da, İş Kanunu’nda kadın ve erkeğin eşitliğini vurgular hükümler bulunmasına karşın, bu eşitliğin bir türlü sağlanamıyor oluşu dikkat çekicidir. Bu noktada kadın ve erkeğe eşitliğinin her şeyden önce zihinlerde yerleşmiş olması önem kazanmaktadır. Bu noktada kadın erkek eşitliğinin küçük yaştan itibaren öğretilmesinde, yetişme çağındaki insanlarımızın bilinçlendirilmesine önem arz eden bir kanun teklifiyle toplumsal cinsiyet eşitliği öğretiminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu ders programına alınması toplumsal barışı da beraberinde getirecektir. Milli Eğitim’in yeni patronu, Bakanı bu konulara duyarlı yaklaşır ise eğitimde başarı çıtası da yükselmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.