Bursa’nın ilk estetik sektörü derneği faaliyetlerine başlıyor

26.09.2018
A+
A-

Kentin ilk sektörü derneği olan Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği faaliyetlerine başlıyor. Mesleki yeterlilik çalışmalarının arttırılması için faaliyet gösterecek dernek, sektör çalışanlarının sesi olmayı hedefliyor.

BESDER Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Almira Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, estetik sektörünün gittikçe büyüyen bir pazara sahip olduğunu söyledi.

Gülin Çifçi, dünya genelinde 20 milyar Euro’luk bir hacme sahip olan sektörün Türkiye’de de 1.3 milyar Euro’luk bir kapasitesinin olduğunu vurguladı. Her geçen gün büyümesini sürdüren güzellik ve estetik sektörünün Türkiye’de dünya ortalamasının üstünde büyüme gösterdiğinin altını çizen Gülin Çifçi; “Sektörümüz dünyada yıllık ortalama yüzde 10 büyürken, Türkiye’de bu rakam iki katı bir şekilde yani yüzde 20 olarak büyümeye devam ediyor. Dünyaya göre çok daha hızlı büyüyoruz. Gelişim seviyemiz arttıkça, eğitim seviyemiz arttıkça kişisel bakımlarımıza ve güzelliğimize verdiğimiz önem de artıyor. Bu yüzden yeni ve kaliteli işlerin yapılması sektörümüz için kaçınılmaz bir durum haline geliyor. Bizler de bu maksatla kentimizde daha önce olmayan bir derneğin kurulması için kollarımızı sıvadık. Derneğimizde finans uzmanı, estetisyen, eğitimci, kozmetik uzmanı, medikal estetikçi hekim, masör ve eczacılar yer alıyor” diye konuştu.

KENT YÖNETİCİLERİ İLE ORTAK PROJELERE HAZIRIZ

Derneğe üye olmak için hizmet verilen alanda eğitim almış olma şartını getirdiklerini kaydeden BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Çifçi; “Bu sektörde hizmet veren ve eğitim almış kişileri üye olarak kabul edecek. Sektörümüz her geçen gün büyümesini devam ettiriyor. Ancak bugüne kadar kentimizde herhangi bir dernek kurma girişimi maalesef olmamış. Bizler de istedik ki bir dernek kuralım, hem çalışanlarımız ve işletmecilerimizi bu dernek altında birleştirelim hem de Bursa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Uludağ Üniversitesi ve tüm yerel yöneticilerimiz ortak projelerin içerisinde yer alalım. Bu amaçla bir araya geldik. Derneğimizin yönetim kurulu başkanlığına seçilmiş olmaktan dolayı da gurur duyuyorum. Kentimiz, sektörümüz ve çalışanlarımız için faydalı işler yapmak istiyoruz” dedi.

SEKTÖRÜMÜZLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGILARI YIKACAĞIZ

Sektörde haksız rekabetin yüksek seviyede olduğuna işaret eden Çifçi; “Bir uygulamayı 50 TL’ye yapan da var, 250 TL’ye yapan da var. Tabi ki aradaki farkın bu derecede olmasının sebepleri var. Ancak biz çalışmalarımızı işletmelerin segmentlere ayrılması için yapacağız. İşletmelerin verdikleri hizmet kalitesine göre sınıflandırılmasını istiyoruz. Eğitim olmazsa olmaz. Eğitim kalitesi maalesef bazı yerlerde çok düşük kalıyor. Masaj salonlarının durumlarıyla ilgili maalesef çok ciddi sıkıntılar var. Sektör temsilcileri olarak bizler de bu durumdan hiç memnun değiliz. Masaj aslında insan sağlığı noktasında büyük bir önem taşıyor. Ancak günümüzde bu şekilde algılanmaktan çok uzaklaştı. Bizler de bunları değiştirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hem temel eğitimler planlamayı hem de sektörde çalışanları bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Genel Başkan Vekili Mustafa Ocak ise yeni kurulan derneğe başarılar dileyerek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.