Bursa’nın favorisi ‘Köri Soslu Makarna’

Bursa’nın favorisi ‘Köri Soslu Makarna’
09.01.2019
A+
A-

Yemeksepeti kullanıcılarının makarna tutkusunu araştırdı. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği verilerine göre; makarna tüketiminde yılda kişi başı 26 kg makarna tüketen İtalyanların ezici galibiyeti söz konusu olsa da biz Türkler yılda kişi başı 8,5 kg makarna tüketerek dünya ülkeleri arasında makarnayı en seven ülke olarak 10. sırada yer alıyoruz. Yemeksepeti’nin kentlere özel hazırladığı rapora göre; Bursa sipariş oranı en yüksek kentler arasında yer alıyor. Bursalı kullanıcıların en sevdiği makarna ise Köri Soslu Makarna oldu.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği verilerine göre; makarna tüketiminde yılda kişi başı 26 kg makarna tüketen İtalyanların ezici galibiyeti söz konusu olsa da biz Türkler yılda kişi başı 8,5 kg makarna tüketerek dünya ülkeleri arasında makarnayı en seven ülke olarak 10. sırada yer alıyoruz.

Bu sevgi online siparişlere de yansıyor. Makarnanın artık zengin malzemeleriyle ana öğün olarak da tercih edilmesiyle ve restoranların bu lezzeti dünya mutfaklarından çeşitler ile sunmalarıyla makarna siparişleri her yıl artıyor.

Yemeksepeti sipariş oranları hızla artan makarnanın kullanıcı trendlerini araştırdı ve kentlere özel “makarna raporu” hazırladı. Bu rapora göre; Bursa, makarna severliği ile dikkat çeken kentlerden biri olarak listeye girdi.

Bursa en çok Köri Soslu Makarna yedi

Yemeksepeti kullanıcıları makarnanın her türlüsüne bayılıyor. Bursalıların özellikle en çok tercih ettiği makarna ise Köri Soslu Makarna oldu. Onu Kremalı Mantarlı Makarna ve Tortellini Armani izledi.

Makarna liderlere göz kırpıyor

Makarna biz Türkler için ana yemek sonrasında yenen bir lezzet iken, son yıllarda dünya mutfaklarını daha çok tanıdıkça ve tatma fırsatı yakaladıkça makarnayı ana yemek olarak da sevmeye başladık.

Hal böyle olunca bu sevgi Yemeksepeti’ndeki siparişlere de yansıdı. İki sene önce verilen makarna siparişlerine kıyasla sipariş oranını yüzde 70 artıran makarna, henüz lider tablosunda yer alamasa da gelecek vadediyor.

Makarnayı en çok gençler seviyor

Antalyalı kullanıcıların siparişlerine göre; bu lezzeti en çok sevenler 19-24 yaş aralığında olurken makarnayı en çok sipariş edenler ise 23 yaşında.

Her gün makarna günü!

Hafta içi hafta sonu fark etmeden Bursalılar için her gün makarna günü. Diğer günlerden çok az bir farkla da olsa makarnanın en fazla sipariş edildiği gün Çarşamba olurken, Bursalıların makarna saati 19.00 oldu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.