Bursalıların iftar menüsü: İskender, Mercimek Çorbası ve…

Bursalıların iftar menüsü: İskender, Mercimek Çorbası ve…
07.06.2018
A+
A-

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye’nin bu yılki iftar ve sahur tercihlerini ortaya koydu. Türkiye İftar Lezzetleri Haritası’na göre Bursa’da çorba ve ev yemekleri siparişleri 2 kat arttı. Başta iskender olmak üzere döner çeşitlerini de sofralarından eksik etmeyen Bursalıların tatlı tercihi ise künefe oldu.

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye İftar Lezzetleri Haritası’nı çıkardı.

Bursa’nın iftar ve sahur trendlerinin de yer aldığı araştırmaya göre; Bursalıların Ramazan’ın ilk 20 gününde iftar saatlerindeki siparişi sayısı önceki haftalara göre yüzde 11 arttı.

İskender Bursalıların vazgeçilmezi

İskenderiyle nam salmış olan Bursa, bu yöresel lezzete Ramazan sofralarında da sahip çıkıyor ve iskenderi sofraların baş tacı yapıyor. Başta iskender olmak üzere diğer döner çeşitleri de Bursalıların iftar ve hatta sahur sofralarında en çok tercih edilen lezzet oluyor.

Döner dışında köfte siparişlerinde yaşanan yüzde 45 artış ile Bursalılar kırmızı ete düşkünlüklerini ortaya koydular.

Çorba siparişleri 2 kat arttı

Yemeksepeti’nin araştırmasına göre, Ramazan’ın ilk 20 gününde siparişlerini en çok artıran lezzet tüm ülke genelinde çorba oldu. Bursalılar da çorbayı bir önceki haftalara göre daha fazla tercih ediyorlar. Sipariş oranı 2 kat artan çorba siparişleri incelendiğinde ise, en çok tercih edilenler Mercimek ve Ezogelin çorbası oluyor.

Ev yemeklerinin gözdesi kuru fasulye oldu

Et yemeklerinin yanı sıra ev yemekleri de Bursalıların sofrasındaki hakimiyetini korudu. Sipariş sayısını 2 kat artıran ev yemeklerinin lideri ise tüm ülke genelindeki gibi kuru fasulye oldu.

İftarda makarna keyfi arttı

Bursalılar iftar yemeklerini daha çok makarna ile tamamlamayı tercih ettiler. Makarna çeşitlerinin siparişinde yüzde 40 artış yaşanırken en çok tercih edilen makarna türü ise köri soslu makarna oldu.

Tatlı siparişleri ilk 5’teki yerini koruyor

Türkiye genelinde toplam siparişler arasında ilk beşte yer alan tatlı, iftar sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden. Tatlı siparişleri Bursalıların sipariş trendlerinde ise ilk 10’da yer alırken, Bursa’nın tatlı tercihi ise Hatay’ın meşhur lezzeti künefeden ve baklavadan yana oluyor.

Sahurda döner ve kahvaltı rekabeti

İftarda döneri baş tacı eden Bursalılar, sahurda da dönerden vazgeçmiyorlar. Bursa’nın siparişlerinde en fazla sipariş verilen lezzet döner olurken, kahvaltı siparişleri ise ikinci sırada yer alıyor. Sipariş oranının 10 kat arttığı kahvaltı, sahurda daha hafif lezzetleri tercih edenlerin gözdesi oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.