Bursalılar, Bitlis lezzetlerini tatma fırsatı bulacak

Bursalılar, Bitlis lezzetlerini tatma fırsatı bulacak
13.12.2019
A+
A-

Bursa Osmangazi Kapalı Çarşamba Pazar Yeri’nde düzenlenen Bitlis Yöresel Ürünler Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.

Bursalılar bu hafta Bitlis’in kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak. Bursa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Bitlis Lezzet Festivali’ Bursa Osmangazi Çarşamba Pazar Alanı’nda start aldı.

Bursa ile Bitlis’in benzer değerleri olduğuna dikkat çeken Bursa Bitliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir, ‘Bizim, için doğduğumuz yer kadar doyduğumuz yer de önemli. Bitlis’de doğduk ama Bursa’da yaşıyoruz. Gelenek ve göreneklerimizi burada da yaşatmaya devam ettiriyoruz. 16 Aralık Pazartesi gününe kadar sürecek olan etkinliğimize Bursalıları davet ediyoruz. Burada, cevizden kayısıya, otlu ve basma peynirden büryana kadar bir çok Bitlis lezzetini tatma imkanı bulacaklar.’ dedi.

Bursa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği hakkında da bilgi veren Mehmet Demir, “2000 yılından itibaren Bursa’da kurduğumuz derneğimiz aracılığı ile hem kültürümüzü yaşatıyor, hem de çeşitli etkinliklerle hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Öğrenci kardeşlerimize verdiğimiz bursların yanı sıra, spor faaliyetleriyle de kardeşliğimizi  pekiştiriyoruz.” diye konuştu.

 

Bitlis Yöresel Ürünler Festivali Organizatörü İbrahim Kılıvan da yaptığı açıklamada, farklı lezzetleri Bursa’ya getirdikleri ve Bursalılara tanıttıkları için Bursa Bitlisliler Derneği Başkanı Mehmet Demir’e teşekkür etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.