İMO Bursa Şubesi’nden Atatürk Spor Salonu açıklaması

İMO Bursa Şubesi’nden Atatürk Spor Salonu açıklaması
08.07.2020
A+
A-

İMO Başkanı Albayrak: Atatürk Spor Salonu kentin korunması gereken bir değeri…

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “Atatürk Spor Salonu salon yıkılacak, yerine yeni salon yapılacak. O salonu uluslararası kritere göre yapacağız” açıklamasına destek verdi.

İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Atatürk Kapalı Spor Salonu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bugün bir haber sitesinde özel haber olarak yer alan “Spor salonu yıkılacak evet 50 yıllık ama çürük raporu var. Ben demiyorum mühendisler diyor. Evet yıkacağım. Altına otopark yapıp modern bir salon yapacağım. Adını da törenle Atatürk Spor Salonu koyacağım. Bundan da şeref, onur duyacağım. O salon yıkılacak, yerine yeni salon yapılacak. Federasyon kararları var. O salonu uluslararası kritere göre yapacağız.” açıklaması kentimiz için doğru bir karardır.

Atatürk Kapalı Spor Salonu kentimiz için bir değerdir. Gerek yeri, fiziki konumu ve ulaşım ağına yakınlığı ile işletilebilmesi kolay olan; ayrıca gençlerimizin yaya dahi ulaşabildikleri önemli bir noktadadır.

Bizim amacımız kentimizin daha fazla değerini kaybetmemesi. Daha önce de açıkladığımız gibi Bursa’da 3 tane kapalı spor salonu mevcut. Kentimizde çok önemli müsabakalara, etkinliklere ev sahipliği yapmış spor salonumuzun kente yeniden kazandırılması gerekli. 3 milyon nüfusu olan Türkiye’nin 4’ncü büyük ilinde spor salonu bir ihtiyaç. Gençlerimizin spora yönlendirilebilmesi için de yeterli tesisimizin olması bir gereklilik.

Bu yanıyla bakıldığında Atatürk Kapalı Spor Salonu Bursa Hafif Raylı Sistem (BHRS)’e ve T1 hattına çok yakın mesafede ulaşım anlamında problemsiz bir yer. İnsanlar sorun yaşamadan buraya ulaşabiliyor. 1972 yılından bu yana kentimize hizmet veriyor. Böyle bir değerin devam ettirilmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın odamızın ve kentlilerin çağrılarına kulak vermesi bu anlamda değerli.

Atatürk Kapalı Spor Salonu yeni projesiyle Bursa’nın birçok ihtiyacına cevap veren bir komplekse dönüşebilir durumda. Bu proje gerçekleştirilirken Reşat Oyal Kültür Parkı içerisindeki Açık hava tiyatrosunu da buraya taşıyarak daha komplike bir tesis haline dönüştürmek mümkün olabilir.  Açık hava tiyatrosunun yeri de kültürpark içerisine dahil edilerek değerlendirilebilinir.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak da böyle bir projeye katkı koymak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.