Bursalı mimarlar, ‘algıyı değiştirmek’ istiyor

Bursalı mimarlar, ‘algıyı değiştirmek’ istiyor
07.05.2018
A+
A-

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Bursa Valisi İzzetin Küçük’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Bursa’da, şubemize yönelik olan algıyı değiştirmek adına çalışıyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Tek derdimiz var, o da şu güzel şehri korumak, kollamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa’nın bırakılmasına katkı sağlamak” dedi.

Ömer Faruk Şahin başkanlığındaki Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Heykel’de bulunan tarihi valilik binasında bir araya geldi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Küçük, kentlilik bilincinin oluşturulmasında mimarların önemli rol oynadığına dikkat çekti. Vali İzzettin Küçük, “Başarılı olamayabilirsiniz ama düşünceleriniz ile tarihe not düşün, alternatif ortaya koyun. Mimarların hiçbir şeyi istemiyor algısını yıkın” dedi.

Akıllarda yer etmiş olan eski Bursa kimliğini yeniden oluşturmak ve şube üzerindeki olumsuz algıyı yıkmak amacıyla çalıştıklarını belirten Şube Başkanı Şahin ise, “Bu şehir hepimizin. Akıllardaki o eski Bursa kimliğini yeniden kazandırmak adına hep birlikte hareket etmeliyiz. Kentini seven mesleğini seven bireyleriz. Kentten ve o kentin doğrularından yanayız. Yapılan yanlışların neden yanlış olduğunu söylemek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Yarışma önerisi

Gelecekte şehre kazandırılması planlanan başta kamu olmak üzere birçok özel sektör yatırımının tasarımının, mimari yarışma ile belirlenmesi gerektiğine inandıklarını belirten Şahin, “Sonuçta Bursa, tarihi kimliği olan bir şehir. Yarışma modeli ile Bursa’nın bu kimliğiyle örtüşmeyen ve şehrin dokusuna uymayan yapılara geçit vermemiş oluruz. Yarışma yöntemiyle şehre kazandırılacak olan bir bina, o şehire tüm bakış açısını değiştirebilir. Bursa’da da bu yöntemle inşa edilmiş yapılar var. Biz bunların sayısının artmasından yanayız. Şube olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hep birlikte şehrimize güzel eserler bırakılmasına katkı sağlayalım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.