Bursa’da ‘Uluslararası Göçmenler Günü’nde kültürler buluştu

Bursa’da ‘Uluslararası Göçmenler Günü’nde kültürler buluştu
19.12.2019
A+
A-

Bursa’da “Uluslararası Göçmenler Günü” kapsamında etkinlikler yapıldı.

“Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” ana temasıyla düzenlenen Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri, dünyanın farklı kültürlerini Bursa’da buluşturdu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 18 dilde “Hoş geldiniz” mesajıyla başlayan etkinlikte, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı kültürlerinden etnik müzik ve dans örnekleri sahnelendi, yöresel ürünler stantlarda sergilendi.

Vali Yakup Canbolat, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen “Göç ve Uluslararası Koruma Konularında Kamu Farkındalığının Artırılmasına Dair Teknik Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, birçok ülkenin göçmenlere kapılarını kapattığını belirtti.

Türkiye’nin milyonlarca insana açtığı kucakla umudun ve ümidin ülkesi olduğunu dile getiren Canbolat, “Medeniyet destanımızda yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevme düsturu vardır. Hamdolsun ki Peygamberimiz zamanında yaşanan muhacir-ensar kaynaşmasının bir benzerinin bugün topraklarımızda hayat bulduğunu görmekteyiz. Bugün bütün dünyada göçmenler günü olarak kutlanıyor. Bugünü gururla kutlayacak tek ülke varsa o da şüphesiz Türkiye’dir.” dedi.

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

(AA)

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.