Bursa’da mağdur kadınlara iş imkanı sağlayacaklar!

26.10.2018
A+
A-

Bursa’nın başarılı genç iş kadınlarından makyaj uzmanı ve eğitmeni Livza Uyar Benli, mağdur durumdaki kadınları meslek sahibi yapmak için ilk adımı attı.

Uzun yıllar güzellik ve makyaj sektöründe hizmet veren ve sektörde verdiği eğitimlerle sbirçok eleman yetiştiren Livza Uyar Benli, Make Up Artist İnstructor olarak başarılı çalışmalara imza atarken sosyal sorumluluk proje çalışmalarına verdiği destekle de göz dolduruyor.

DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEKLER

Bu kapsamda Makyaj Uzmanı ve Eğitmeni Livza Uyar Benli ve ekibi, dernek kurarak mağdur durumdaki kadınları meslek sahibi yapmak ve sektördeki istihdam açığını kapatmak amacıyla bir çalışma başlattı.

Mağdur Kadınlara İş ve Meslek Edindirme Derneği adıyla yeni bir dernek kurmak için kolları sıvayan Güzellik Uzmanı Livza Uyar, dünyada ve ülkemizde kadınların toplum içinde gerekli değeri görmediğini belirterek, ‘’Kadınlarımız toplumda önemi, ehemmiyeti ve öğretilerini aktarımdaki rolü gereği ikinci hatta üçüncü plana atılmakta. Pek çok nedenden dolayı kadınlar eğitimsizliğe hatta şiddete mahkum edilerek birilerine bağımlı yaşamak zorunda bırakılmaktadır. Bu nedenlerle herhangi bir sebepten dolayı mağdur olmuş kadınlarımızın toplumda kendilerine yer edinebilmeleri ve hayatlarını bir başka insanlara bağımlı kalmaksızın sürdürebilmeleri için yeni zeminler oluşturulmalı ve hazırlanmalıdır. Kısaca kadına balık vermek yerine olta ile balık tutmasını öğretmek, kadına her açıdan güven ve tek başına ayakta kalma becerisi katacaktır. Kısa vadeli ve yeterli olmayan geçici çözümler yerine uzun vadeli kalıcı projeler mutlak oluşturulmalıdır. Ben ve ekibim her zaman kadınlarımıza meslek edindirmek ve onları meslek sahibi yapabilmek için eğitim vermeye ve onları iş sahibi yapmaya hazırız’’ dedi.

SEKTÖRDE YETİŞMİŞ ELEMAN AZ

Kadınlara yönelik güzellik uzmanlığı ve makyaj konusunda sektörde yetişmiş eleman eksiği olduğunun altını çizen makyaj uzmanı ve eğitmeni Livza Uyar Benli, geliştirdikleri proje kapsamında mağdur durumdaki genç kızların ve kadınların bir meslek sahibi olmaları için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti ve verecekleri iş garantili eğitimler sonucu başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceklerini açıkladı.

Sektörde kurumlarla işbirliği yaparak mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin iş sahibi olmaları için gerekli ortamları hazırlayacaklarını ifade eden Livza Uyar Benli şunları söyledi: ‘’Amacımız ulaşabildiğimiz kadar kadınımıza meslek edindirmek ve sektöre istihdam sağlamak. Ekibimizle birlikte tüm bilgi ve birikimimizi kadınlarımıza aktarmak istiyoruz. Sektörde daha fazla işi bilen profesyonel makyöz ve güzellik uzmanı neden olmasın. Dernek çatısı altında yapacağımız çalışmalar ve eğitimlerle sektörümüzün gelişmesine katkı sağlayacağız. Vereceğimiz iş garantili eğitimlerle ihtiyaç sahibi ve mağdur kadınlarımızın bir meslek sahibi olmalarına da vesile olacağız.’’

YORUMLAR

  1. BNB MEDİA Güngör OKYAY dedi ki:

    Ellerinize gönüllerinize sağlık…