Bursa’da Demokratlar, vatandaşlarla diyalog halinde…

Bursa’da Demokratlar, vatandaşlarla diyalog halinde…
08.10.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İle Başkanlığı mahallelere adeta çıkarma yaptı.

Osmangazi İçesi’ndeki gelişmeleri bizzat takip eden Demokrat Parti İlçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Vatandaşlarımızın sorunları bizlerin de sorunlarıdır. Coğrafi olarak büyük bir mahallede yaşıyoruz. Buna rağmen arkadaşlarımız adım adım ilçeyi dolaşarak, sorunları not ederek bizlere iletiyorlar’’ dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Mahallesi’nin sorunlarını defalarca aktardıklarını belirten DP İlçe Başkanı Kaplan, ‘’Aynı söylemlerde bulunmayacağız. Ancak Cumartesi Halk Pazarı’nın da içinde bulunduğu alanda kuş pazarı olarak adlandırdıkları bir alan var. Her pazar günü; bir gün önce meyve-sebze aldıkları yerde pazar günü kuş, tavuk, horoz, koyun, keçi, kaz, ördek, köpek, kedi, tavşan dahil her şey var. Sadece büyük baş hayvan yok!’’ diye konuştu.

Kaplan, gıda satılan yer ile hayvan satılan yerin bir arada olmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: ‘’Bunun örneği de eminim başka hiçbir yerde yoktur. Buraya satışa getirilen hayvanlar yüzünden her tür mikrobik bir hastalık kapabiliriz diye endişeler içinde o bölgede taşınan insanlara yaşatmak zorunda değiliz! Ayrıca da pazar günleri açıkta sürekli tavuk kesimi yapılıp, tüyleri açık alanda yolunuyormuş! Bu tüyler de doğal olarak rüzgârla birlikte yayılıyor. Ya da hayvanlar kanat çırpıyor, pazarın üst demirlerine kadar tüyler yayılıyor. Geçmişte Alattinbey gibi şehrin dışına taşınan lokal hayvan pazarlarımız oldu. Bu pazarında o yöntemle şehrin dışına taşınması lazım.”

UZUN HAT, ULAŞILABİLİR OLMALIDIR!

DP İlçe Başkanı Çağrı Kaplan konuşmasında Demirtaş ve Hamitler bölgelerinde yaşayan vatandaşların dertlerini de dile getirdi.

Demirtaş Mahallesi’nin eksikliklerinin giderilmesinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın mahalle muhtarlarından kopuk olduğunu dile getiren Başkan Kaplan, Demirtaş-Cumhuriyet Mahallesi’nde bir zamanlar halı saha alanı olarak ayrılan yerin zaman içinde imara açıldığını, sonrasında kalan küçük bir bölgenin de çöplüğe döndüğünü belirtti.

Bununla ilgili mahalle muhtarı ve sakinlerinin dilekçeleri olduğunun da altını çizen Kaplan, önümüzdeki günlerde mahalle çalışma raporlarını belediye başkanlığına sunacaklarını belirtti.

Kaplan ulaşım noktasında da; “Burulaş, Bursa’yı bütünsel olarak değil, bölgesel bazlı olarak planladığı için ulaşım noktasında bir milim yol alamamıştır. Hamitler ve çevresindeki 8 mahalle ve 300 bin sakini bu plansız planlama nedeniyle mağdur olduğu için toplu taşıma yerine kendi araçları ile yolculuğu tercih etmektedir. Mesela Bursa Kent Mezarlığı’ndan kalkan 35/H numaralı otobüsün Kent Meydanı durağından geçtikten sonra Çarşamba semtine yönelmesi yerine Fevzi Çakmak Caddesi’ne çıkmadan Kent Meydanı Kavşağı’ndan dönerek İstanbul Caddesi’ne, Beşyol Kavşağı’ndan Etibank Caddesi yönüne devam edip Kükürtlü tarafından İzmir yolu istikametine çıkması ya da Kent Mezarlığı tarafından gelen otobüsün yine Kent Meydanı Kavşağı’ndan dönerek İstanbul Caddesi yönüne devam ettikten sonra Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinden Soğanlı Hayvanat Bahçesi önünden geçerek Soğukkuyu’da güzergahına devam etmesi trafiği de rahatlatabilir’’ dedi.

Ulaşımda mağdur olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza bu uygulamanın ciddi rahatlık sağlayacağını dile getiren Kaplan, ‘’Bu şekliyle 35/H hattı daha çok tercih edilecek ve yolcu sayısında ciddi artışlar olacaktır. Yenibağlar, Hamitler TOKİ, Yunuseli bölgesi Beşyol’a, Hayvanat Bahçesi’ne kolaylıkla ulaşmasının yanında Beşyol, Fatih, Kemerçeşme, Yeşilova, K. Balıklı, Etibank, Çiftehavuzlar, Çirişhane, Soğanlı, Mehmet Akif mahalleleri de tek araçla Yenibağlar bölgesine, Kent Mezarlığı’na ulaşmış olacaklardır. 31/A hat numaralı otobüs Kent Mezarlığı’na, Yenibağlar bölgesine uzak kalmaktadır. Tam kapasite dolan ve az yakıt ile Burulaş araçları kara da geçebileceklerdir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.