Bursa’da Demokratlar, ulaşım sorunlarını masaya yatırdı

30.08.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın trafik konusunda yapmış olduğu düzenlemeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızı toplu taşıma araçlarına yönlendirmesini takdirle karşılıyoruz’’ dedi.

Bursa’da gün geçtikçe büyük bir sorun haline gelen trafik yoğunluğu için mutlaka alternatif çözümler üretilmesi gerektiğini belirten DP Osmangazi İlçe Başkanı Kaplan, ‘’Resmi rakamlara göre; Bütünşehir kapsamında her gün 5 bin 958 S, bin 432 dolmuş, bin 186 minibüs, bin 432 taksi, 345 BURULAŞ’a ait otobüs, BURULAŞ alt yüklenici sayısı 355 özel halk otobüsü, 378 dolmuş plakalı toplamda ise 9 bin 808 araç trafiğin sürekli içinde. Bunların yanı sıra hafif raylı sistem ve T1 hattını da unutmamak gerek. Ayrıntıya girmeden şu saptamayı da yapalım; Dünyanın hiçbir yerinde toplu taşıma araçlarının tamamına yakını aynı güzergahı kullanıp, şehrin merkezine gelmez’’ ifadelerini kullandı.

Kaplan şunları söyledi: ‘’İşte bu noktada D plakalı araçların tamamına yakınının güzergahı Heykel ve Atatürk Caddesi… S plakalı araçların tamamı şehrin merkezine gün içinde en az bir kere giriş çıkış yapıyor. T plakalı araçların yüzde 90’ı Bursa merkezde. Üstüne üstlük Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik’ten de şehir içine oldukça fazla. M plakalı minibüslerin çoğunluğu da Gençosman civarında duruyor” dedi.

‘ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ’

Bursa trafiğinin rahatlaması içinde önerilerde bulunan Kaplan; “Yapılması gerekenler bizce, bu noktada öncelikle D ve M plakalı araçların şehir içine girişleri kısıtlanmalı. Bu kısıtlama da yasak olarak değil. yeni hatlar açılarak gerçekleşmeli. Misal olarak; yeni yerleşim bölgelerinde alternatif güzergahlarla mahalle içi 7 kişilik ticari yeni dolmuşlar teşvik edilebilir. Şehrin merkezinde çalışan kısa sürede ring yapan araçların daha uzak yerleşim birimlerine gitmesine yönelik alternatif çalışma yapılabilir.
Keza yine şehrin yeni yerleşim birimlerine taksi durakları yapılarak şehir içindeki T plakalarının o bölgelere kaydırılmaları sağlanır. Tramvay ve hafif raylı sistemin geçtiği ana arterdeki sanayi bölgelerine dikey olarak dolmuş ve minibüs güzergahları teşvik edilerek toplu ulaşım özendirilebilir’’ dedi.

DP İlçe Başkanı Kaplan, şehrin merkezine girişin trafiğin yoğun olduğu saatlerde ücretli yapılabileceğini, buradan elde edilecek gelirin de yeni yolların yapılmasında kullanılabileceğini belirtti.

Trafikte küçük dokunuşların trafiği belirli ölçüde rahatlatacağını söyleyen Kaplan, bu söylemleriyle kendi fikirlerini beyan ettiklerini, gerisinin sayın Aktaş ve ekibinin planlamalarına kaldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.