Bursa Valisi Canbolat, Öğretmenler Günü mesajı yayınladı

23.11.2018
A+
A-

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Canbolat’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:

‘’Kıymetli Öğretmenlerimiz;

Sizler Başöğretmen Atatürk’ün ifadesinde yerini bulan irfan ordusunun komutanlarısınız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişme vesilesi sizlersiniz. Mesleğiniz, vatanperver, şuurlu, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde en önemli mesleklerin başında gelmektedir. Peygamberlerin mesleği olması bakımından da dünyanın en güzel, en kutsal mesleğini icra etmektesiniz. Çünkü doğruyu ve yanlışı ayırt etmeyi, hak ile batılın vasıflarını, diğergamlığı, fedakarlığı, insan olabilme sanatını sizler öğretiyorsunuz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesindeki geleneğin temsilcileri olarak sizler, gayret ve emeklerinizle, genç nesillerimizin tertemiz ve masum zihinlerini, iyilik ve güzellikle nakış nakış işlemektesiniz.

Ülkemizin 2023, 2071 vizyonlarına ulaşabilmesinin kilit anahtarlarını sizler oluşturmaktasınız. Bu sebepten Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

Değerli Öğretmenlerimiz;

24 Kasım sabrınıza, emek ve fedakârlıklarınıza ve de hayatımıza kattıklarınıza küçük bir teşekkür ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde başta Ulu Şehir Bursa olmak üzere ülkemizin bütün şehirlerinde, en ücra köşelerinde, en uzak köylerinde görev yapan, oralara bilgi, azim ve sevgi taşıyan, ilim, irfan ve bilgi kaynağı olan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

İrfan ordusunun taze dimağlara yol gösterici tüm gönül erlerini sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.