Nilüfer Hedef Kurs Merkezi, öğrencilerin eksik bilgilerini tamamlıyor

Nilüfer Hedef Kurs Merkezi, öğrencilerin eksik bilgilerini tamamlıyor
23.09.2020
A+
A-

Nilüfer Hedef Kurs Merkezi Kurucusu ve Eğitim Koçu Hıdır Güler, pandemi sürecinin kurslara ilgiyi artırdığını söyledi. Güler, velilere de tavsiyelerde bulundu.

Yüz yüze eğitim, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 21 Eylül’de başladı. Bu noktada, diğer sınıfların okula başlayacağı tarih merak ediliyor.

5-12 yaş arası çeşitli dallarda öğrencilere kurs hizmeti sunan Nilüfer Hedef Kurs Merkezi Kurucusu ve Eğitim Koçu Hıdır Güler, yaptığı açıklamada öğrencilere ve velilere tavsiyede bulundu.

Güler şöyle konuştu:

“Mart ayından itibaren öğrencilerimiz okul yaşantısından uzaklaştı. Öğrencilerin çoğu alışkanlığını değiştirdi bu. Çalışma alışkanlıkları bozuldu. Sistematik derse girme alışkanlıkları bozuldu. Türkiye online eğitimlerle bu işi iyi yaptı. Toplum olarak henüz buna hazır değildik. Bunun üzerinde öğrencilerin ders anlamında eksiklikleri doğdu. Bu eksiklikleri gidermek için çeşitli kurslara öğrencilerimizin devam etmesini istiyoruz. Biz Haziran ayından itibaren bu işi sosyal mesafeli sınıflarda hatta 5-6 kişilik sınıflarda eğitim öğretime devam ettik ve başarılı bir şekilde bunu bugüne kadar korumayı başardık. Öğrencilerimizin eksiklerini bu şekilde telafi etmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

“HES KOD İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ ALIYORUZ”

Güler, şöyle devam etti:

“Biz kurslarımızda öğrencilerimize güvenli bir şekilde hizmet sunuyoruz. İçeriye girer girmez ateşlerini ölçüyoruz ve HES kod ile devam ediyoruz. Daha sonra hijyen kurallarına uygun sınıflarda maskeli ve siperlikli olarak ders alıyor öğrencilerimiz. Öğretmenlerimiz de öyle. Kursların her yerinde dezenfektan mevcut. Bunlara dikkat ederek hizmet sunuyoruz.

KURSLARA İLGİ DAHA DA ARTACAKTIR

Şuan için velilerimiz tereddütle. Okulların açılması online eğitim açılacak mı açılmayacak mı diye bekleniyordu ama 21 Eylül’den itibaren okulların online eğitime devam etmesi ile birlikte kurslara ilgi artışı olacaktır. Çocuklarımız hem eğitim anlamında geri kalacak hem de günlük hayatında teknoloji internete çok zaman geçirmeye başlayacak ve bu sosyal yaşamlarında etkili olacak. Hem eğitim öğretim anlamında hem de sosyal yaşam anlamında kurslara ilgi artıyor ve artacaktır.”

“ÇOCUKLARINIZ İLE VAKİT GEÇİRİN”

İnternet bağımlısı olmamaları için çocuklarınız ile daha fazla vakit geçirin diyen Güler, şöyle devam etti:

“Öncelikle okul müfredatı dışında kalan zamanlarda öğrencileri tablet ve bilgisayardan uzak tutmak gerekecek. Çünkü zaten bağımlı bir kitlemiz var dolayısıyla online derslerde bu iş resmi boyut kazanmış oluyor. Veli çocuğuna sınırlama getirirken dersim var diyerek öğrenci o sınırlamayı kaldırabiliyor. O yüzden program dışında veliler çocuklarıyla fazla vakit geçirmeleri gerekiyor ya da bizim gibi çeşitli kurslara göndermeleri gerekiyor.”

(enbursa.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.