Bursa Tüketiciler Derneği’nden ‘Milli Ses Ver Projesi’ne destek

03.10.2018
A+
A-

“Milli Ses Ver” projesi kapsamında Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkan Vekili ve “Milli Ses Ver” projesinin koordinatörü Mustafa Karaman, Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz’la proje kapsamında görüşme gerçekleştirdi.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Milli Ses Ver” projesine destek verdiklerini bildirdi.

Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Milli Ses Ver” projesinin yanında olduklarını ve destek verdiklerini belirten Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özelde Bursa’da genelde de Türkiye’de bu sesin duyulması için her türlü desteği vermeye hazırız. Yerli üretimin, yerli tüketimin ve milli sertifikasyonun gerekliliğine inanıyoruz. Yerli malı, memleket malıdır ama burada da bizim istediğimiz şey; kaliteli, standartlara uygun ve TSE logolu ürünlerdir.”

Sıtkı Yılmaz “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin, bilinçli tüketicinin yerli ürünlere sahip çıkması gerekir. Bu anlamda tüketiciyi bir araştırmaya, okumaya zorlamadan doğrudan baktığında yerli ürünü hemen fark ettirecek etiket düzenlemesinin de faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yerli malı memleket malıdır. Kaliteli mal üreten üreticilerimizi desteklemeli, ülke ekonomisinde sorumluluk almalıyız” dedi.

“Milli Ses Ver” projesinin koordinatörü Mustafa Karaman ise, devletin yerli üretimi desteklemesi, tüketicilerin kaliteli ve TSE belgeli yerli ürünleri tercih etmesi, sanayicilerin milli sertifikasyon sistemine geçmesi konularını içine alan “Milli Ses Ver” projesinin artık devlet politikası haline geldiğini söyledi.

Ziyaret sonunda Mustafa Karaman, Başkan Yılmaz’a Türk bayrağı takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.