Bursa siyasetinin hafta sonu mesaisi

Bursa siyasetinin hafta sonu mesaisi
16.11.2020
A+
A-

Hafta sonu Bursa siyasetinde yoğunluk vardı; AK Parti, İl Başkanlığı için temayül yoklaması yaparken, İYİ Parti lideri Akşener üye katılım programına katıldı.

AK Parti’de beklenmeyen gelişme Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasıyla başladı.

AK Parti son MYK’da çok sayıda il başkanını değiştirme kararı alırken kongreler öncesi temayül yoklaması yaparak uzun zamandır unutulan parti tabanına yeniden dönüşün sinyalini vermiş oldu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman‘ın “aday olmama” kararını açıklamasının ardından kongre öncesi yeni il başkanını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mustafa Köse‘nin yönetiminde yapılan temayül yoklamasında milletvekilleri, il – ilçe ve belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin görüşleri alındı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Bursa’ya gelerek önce il teşkilatında toplantı yaptı. Özhaseki’nin gelişinin ilk nedeni tabiî ki İl Başkanı Ayhan Salman’ın gönlünü almaktı diye düşünüyorum. Zira olağanüstü gelişme yaşanmasaydı Salman görevine devam edecekti.

Özhaseki’nin il başkanlığında basının sorularını yanıtlarken verdiği mesajı dikkat çekti. Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız ve kabinemizin Bursa’ya bakışı oldukça olumlu. Bursa’nın menfaatine olan her işte, Alinur Aktaş hükümetten destek almıştır” dedi.

AK Parti genel merkezi, il başkanı değişecek illerde sorun istemediğinden ve özellikle AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarının zorda kalmaması için üst düzey yöneticilerini teşkilatlara gönderiyordu ve Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanında olduklarının mesajını net bir şekilde vermiş oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, üye katılım programı için cumartesi günü Bursa’ya geldi. Akşener kısa konuşmasında Bursa’ya dair tek Kirazlıyayla köyündeki maden ayrıştırma tesisi hakkında konuştu ve Kirazlıyayla kadınlarına destek verdi.

Akşener, “Kirazlıyayla’daki kız kardeşlerimin, ablalarımın ortaya koydukları bu direnişi ve onların tabiata, doğaya, çevreye duydukları bu hassasiyeti çok sıkı takip ettiğimizi ve yanlarında olduğumuzu bir kez de buradan tekrarlamak istiyorum. 74 yaşındaki Pakize ablaya, 7 yaşındaki Kevser’e buradan en kalbi sevgilerimi iletiyorum. İYİ Parti olarak madenciliğe karşı değiliz ama yine 5 müteahhidinizin karşılığı dünyanın çeşitli yerlerinde ahbaplarınıza bu ülkenin tabiatını Kirazlıyayla’nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, bunun peşinde olacağız. Genç bir kızımız diyor ki, Sayın Erdoğan sana sesleniyor, diyor ki; ‘Ne istiyorsan yaptık, oy ver dedin oy verdik, güç ver dedin güç verdik, şimdi de duy bizi’ diyor. Kızım; o duymazsa, söz ben duyduracağım, o görmezse söz, ben gördüreceğim. Ama sonuna kadar sizin sesiniz, sizin nefesiniz olmaya devam edeceğiz. Kirazlıyayla’nın adalete ‘ama’sız ‘ancak’sız her zamankinden çok ihtiyacı var. Onlar o adaleti sizlere sağlamıyorlarsa, söz biz sağlayacağız” dedi. Üye katılım programında 2500 yeni üyenin kaydı yapıldı.

Bursa siyaseti uzun zamandır sosyal medya üzerinden açıklamalarla gidiyordu. Lakin hafta sonu biraz ortam ısındı. Gerçi sert tartışmalar yaşanmadı, sadece parti içine dönük çalışmalardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.