Bursa GKP ekim ayı toplantısı, ‘kardeşlik’ temasıyla yapıldı

08.10.2018
A+
A-

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) Ekim ayı olağan toplantısını Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Mimar Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan ile BGKP’na bağlı çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

“Müminler Ancak Kardeştir”

Toplantıda ‘kardeşlik’ üzerine bir seminer veren Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Allah’ın iman etmiş insanların kardeş olmalarını istediğini söyledi. Prof. Dr. Yücedoğru, “Kur’an- Kerim’de de Allah bizlere, müminler ancak kardeştir diye buyuruyor. Peygamber efendimiz de toplumsal hayatı bir bedenin tüm organlarına benzetiyor; yalnız başına bir anlam ifade etmeyen ama birleşince güçlü olan bir bedene. Müslüman dünyası da ancak böyle birleşince güçlü olabilir” dedi.

“Müminler ancak hayırda yarışır” diyen Prof. Dr. Yücedoğru, müminlerin birbirlerinden bilgi saklamak gibi bir durumu olmadığını ifade ederek, kardeşler arasından bir kıskançlıktan doğan, sert bir rekabet olamayacağını sözlerine ekledi.

“Kur’an Bir Hayat Standardı Sunuyor”

Yeni dünya düzeninde, Müslümanların kendi kültürlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Yücedoğru, “20.yydan itibaren İslam devletleri Batı’nın ürettiği menfaatçi, pragmatist yaklaşımlara meyletmekte. Müslüman aydınlar yüzyıldır bu duruma vurgu yapmış olsa da ne yazık ki biz bu tembelliği üzerimizden atamadık. Bireysellik, bencillik gibi düşünceler Müslümanlara sadece zarar verir oysa Kur’an bize diğerkâm olmamızı emrediyor” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in insanlara bir hayat standardı sunduğunu belirten Prof. Dr. Yücedoğru, “Kardeş olmak isteyen insanlar Kur’an’ı rehber alarak ortak müşterekte buluşmalıdır. Allah tüm insanları eşsiz yaratmasına rağmen, sağlıklı toplum olabilmek için onlara kardeş olmalarını buyurmuştur. Bu yüzden bizler toplumsal hayatta birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz” dedi.

Toplantının sonunda BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan, Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru’ya günün anısına ithafen hediye takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.