Bursa Barosu’ndan makale, şiir, fotoğraf yarışması ve hukuka katkı ödülü!

Bursa Barosu’ndan makale, şiir, fotoğraf yarışması ve hukuka katkı ödülü!
10.01.2019
A+
A-

Bursa Barosu 2019 yılı içinde makale, şiir ve fotoğraf yarışmaları düzenleyecek, bir de hukuka katkı ödülü verecek.

Geçen yıl başlatılan Av. Cengiz Göral Makale ve Av. Özgür Aksoy Şiir yarışmalarının bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Bursa Barosu’nun daha önce verdiği Hukuka Katkı Ödülü bu yıl ilk kez Ali Rıza Köstendil adına yerel ve genel olmak üzere iki kategoride verilecek. İlk kez düzenlenecek fotoğraf yarışması da Av. Murat Karaman adıyla gerçekleştirilecek.

1. CENGİZ GÖRAL MAKALE YARIŞMASI

1979 yılında katledilen Av. M. Cengiz Göral adına ilki geçen yıl düzenlenen “Özgürlük, Demokrasi ve Adalet” temalı yarışmaya avukat, hâkim, savcı, stajyer avukat, hukuk ve iletişim fakültesi öğrencileri ile gazeteciler birer makaleyle katılabilecekler. Şartnameye göre yarışmaya gönderilecek makalelerin daha önce yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Yarışmaya makale gönderme süresi 21 Haziran 2019 günü saat 17.00’de sona erecek. Seçici Kurul tarafından ödül almaya ve yayımlanmaya değer bulunan makaleler 1 Temmuz 2019 tarihinde www.bursabarosu.org.tr internet adresinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

  1. ÖZGÜR AKSOY ŞİİR YARIŞMASI

4 Temmuz 2017 tarihinde Gemlik’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Av. Özgür Aksoy adına ikincisi düzenlenecek “Özgürlük ve Adalet ve Aşk” başlıklı şiir yarışmasına eser gönderme süresi 31 Mart 2019 günü saat 17.00’de sona erecek. Sonuçlar 22 Nisan 2019 tarihinde Bursa Barosu web sitesi ve sosyal medya hesaplarında açıklanacak.

  1. MURAT KARAMAN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Bursa Barosu bünyesinde çeşitli defalar kurslar organize eden ve 2014 yılında vefat eden fotoğraf sanatçısı Avukat Murat Karaman adına bu yıl ilk kez düzenlenecek fotoğraf yarışması ise eylül ayında gerçekleştirilecek. Ancak bu yarışmanın şartnamesi hazırlık aşamasında. Şartname oluştuğunda kamuoyu ile paylaşılacak.

ALİ RIZA KÖSTENDİL HUKUKA KATKI ÖDÜLÜ

Bursa Barosu, ülkemizde yaşanan olumsuzluklar ve sorunların temelinde hukuksuzluğun bulunduğu; hukuk devleti ilkesinin sadece yasa metinlerinde kaldığı, yönetim ve toplum yaşamına yansımadığı gerçeği karşısında, yerel ve ülke genelinde hukukun üstünlüğü ile hukuk devleti ilkelerinin yaşam bulması çabalarına katkı sağlamak amacıyla, bu uğurda çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlara vereceği Hukuka Katkı Ödülü de 16 Nisan 1907 tarihinde Bursa’da dava vekilliği yapmaya başlayan Ali Rıza Köstendil’in adını taşıyor.

Aday teklifleri en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar Bursa Barosu Başkanlığı’nın baro@bursabarosu.org.tr adresine e-posta ile bildirilecek. Seçici Kurul’un, gösterilen adaylar arasından değerlendirme yaptıktan sonra ödül verilip verilmemesi konusunda takdir hakkı bulunuyor. Ödül verilmesi kararlaştırılırsa da 16 Nisan 2019 günü tören yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.