BUMİAD ve BTSO havacılık alanında işbirliğine gidiyor

BUMİAD ve BTSO havacılık alanında işbirliğine gidiyor
07.05.2018
A+
A-

Bursa Mimar Mühendis İşadamları Derneği (BUMİAD) Yönetim Kurulu, Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. BTSO Başkanı İbrahim Burkay nezdinde oluşan yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ileten BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, “Ortak hareket etme ve istişare etme noktasında geçtiğimiz dönemde attığımız güzel adımlar vardı. Bu dönemde de bunları ileriye taşımak arzusundayız” dedi.

Ziyaret, BTSO’nun Bursa OSB içerisinde yer alan hizmet binasında gerçekleştirildi. Ziyarette, BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe ile BUMİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

BTSO’da oluşan yeni yönetime başarılar dileyen BUMİAD Başkanı Efe, “Geçtiğimiz dönemde BUMİAD’a yaptığınız destekler için başta size ve nezdinizde tüm yönetim kuruluna, meclisimize ve tüm BTSO çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arzumuz, bu birlikteliğin ve sinerjinin artarak sürmesi” dedi.

Özellikle Kosovalı öğrencilere yönelik gerçekleştirilen projede BTSO’nun çok önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Efe, bu gibi projelerdeki işbirliklerinin artarak devam etmesi adına BTSO’yla  “İyi niyet protokolü” imzalayacaklarını söyledi. Efe, bu protokolün önümüzdeki günlerde başlayacak Ramazan ayı içerisinde tertiplenecek olan iftar programında imzalanabileceğini dile getirdi.

Türkiye’ye örnek projeler üretiliyor

BTSO’nun hayata geçirdiği projelerle gurur duyduklarını belirten Efe, “Sizle başlayan yeni dönemde Bursa ve Türkiye’nin geleceği ile ilgili önemli projeler var ve bunlar birer birer hayata geçti; geçiyor. Özellikle uzay ve havacılık noktasında çalışmalarımız var. Bunları birlikte geliştirebiliriz. Havacılık okulu açma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca BUMİAD Doğal Tohum Merkezi çalışması başlattık. Ülkemizin ve bölgemizin geleceğine yönelik sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik projelere birlikte imza atabiliriz” diye konuştu.

“Birçok alana ve kesime katkı sağlıyoruz”

BUMİAD’ın mimarlık ve mühendislik disiplinlerden gelen üyeleri ile farklı bir iş adamı derneği olduğunu ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, BUMİAD’ın hayırlı olsun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Burkay, göreve geldikleri ilk günden beri üyelerine, Bursa şehrine, ülkeye ve insanlığa fayda sağlayacak çalışmalara imza atmak arzusunda olduklarını ve bu noktada önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.

“Başlattığımız işbirliklerini artıracağız”

Burkay, uzay ve havacılık konusunda da BTSO’nun önemli çalışmaları bulunduğunu, bunlardan birinin GUHEM olduğunu hatırlatarak, BUMİAD’ın kurmak istediği havacılık okuluna da destek verebileceklerini dile getirdi.

Şehre güç ve değer katma anlamında istişare kültürüne önem verdiklerinin altını çizen Burkay, BUMİAD ile olan işbirliklerini daha da artıracaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.