Bülent Arınç: KHK’lılar için isyan ediyorum!

Bülent Arınç: KHK’lılar için isyan ediyorum!
27.02.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, ‘KHK’lılar için isyan ediyorum’ dedi.

Davutoğlu ve Ali Babacan’ın AKP tarafından eleştirilmeleri durumunda onların da mahrem kalması gereken şeyleri açıklayabileceğini söyledi.

Saadet Partisi’nin yayın organı TV 5’e konuşan Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a, ‘hain’ diye yaklaşılmasını doğru bulmadığını ifade ederek, bunun istenmeyen tartışmaları gündeme getireceğini söyledi.

KHK’LILAR NE YAPSIN DAĞA MI ÇIKSIN!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç “150 bin kamu görevlisi ihraç edildi. Haksızlığa uğradığını iddia edenler oldu. OHAL kalktı ve bu kişilerden aç kalanlar var. Yüzde 10 nispetinde işe iade edildi. Bu da yeterli değil. Beraat etmiş, hakkında takipsizlik kararı verilmiş veya hakkında hiçbir dava açılmamış insanlar sadece ihraç edilmekle kalmadı. Yurtdışına yasağı var, pasaportlarına el kondu vs. şimdi böyle bir adamı düşünün iş arıyor ve iş bulamıyor. Kimse buna iş vermiyor. ‘Yurtdışına gideyim bari yurtdışında nevalemi çıkarayım, 3 tane çocuğum var, 5 tane bakmakla zorunlu olduğum insan var.’ Yurtdışına çıkamıyor. Ben de isyan ediyorum; bu adam dağa mı çıksın?” dedi.

“Bunlar da inançlı insanlar. Bir yargı kararına biz itibar etmeyeceksek neye itibar edeceğiz? Anayasanın o maddesi orda; yargı kararları bütün kurumları bağlar diyor.” diyen Arınç, yeni parti kuranlara hain demenin de çok yanlış olduğunu iddia etti ve tehditkar bir dille “Bu da testiyi çatlatır. İki tarafa da zararı olur. Davutoğlu ve Babacan’ın şahsına bir şey söylemek bize yakışmaz. Cama taş atınca karşılığı olur.” iddiasında bulundu.

KAVURMACIYI SAVUNDU

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın damadı/ FETÖ’den yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı’yı, “şahsen de tanırım… Dört sene içeride yattı. Bir internet sitesi ‘Onun damadı da tahliye edildi’ yazdı. Ne vicdansız insansın, ahlaktan nasipsiz insansın. Adam dört sene içeride yattı. Bu vicdansızlığı yapanlar, beraat edince çıldırıyor.” diyerek Kavurmacının savunmasını yaptı.

SOROSÇU SUÇLAMASI YANLIŞ

“Refah Partisi zamanında Henri Barkey bizim için muteber bir adamdı. Ak Parti kuruluşunda da geldi. O zaman da muteberdi. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım.” açıklamasında bulunan Arınç Türkiye’deki Sorosçulara da değinerek, “Soros’un Türkiye temsilcisi Can Paker idi. Onun araştırmalarını done olarak kullanırdık. Can Paker bana belki 5 defa gelmiştir, Etyen Mahçupyan ile birlikte. Soros o zaman baştacımızdı. Bir kısım insanların Sorosçu diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı.” dedi.

Arınç, “Hüseyin Gülerce’nin her şeyi yalan” dedikten sonra Melih Gökçek’le olan polemiğine devam ederek, “Ankara’da yaşananların çok iyi biliyorum. Herkesin bildiğini benim ayrıca söylememe gerek yok. Ankara’da ne yaşandığını, kimin kimlerle ne yaptığını veya ne yapmadığını bilir insanlar. Benim ayrıca parsel numarası vermeme gerek yok. Gökçek’in açtığı 50 bin liralık tazminat davasını mahkeme reddetti.” dedi.

(veryansintv.com)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.