Bu kin nedir?

Bu kin nedir?
01.11.2020
A+
A-

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ortaçağ artığı bazı müptezeller içlerindeki kini sosyal medyada paylaşınca tepkiler gecikmedi ve çoğu paylaşımlarını silmek zorunda kaldılar.

Anlamadığım ise hem Allah’ı ağzından düşürmeyeceksin, hem depremde hayatını kaybedenlere ahlak sınırlarının çok ötesinde yakıştırmalar yapacaksın.

Allah, her insana ayrı bir Kur’an-ı Kerim göndermedi, kâinata tek bir Kur’an gönderdi, peygamberi aracılığı ile ve ilk emrinde “ Oku” dedi.

Sosyal medyada Asena Türk isimli kullanıcı İzmir’i zinanın başkenti gösterip, “Allah zinanın başkentini uyarmak için salladı unutmayın Lut kavmine ne olduğunu” paylaşımında bulundu.

Bir başka müptezel ve provokatör ise yayınladığı videoda, ”Dün Cumhuriyeti kutladınız, hilafeti kaldırmayı kutladınız, bugün deprem oldu. Cumhuriyetin merkezi İzmir olduğu için orada deprem oldu. Ne zaman ki İslam’a döneriz başka çaresi yok” dedi, sonrasında videosunu sildi ve ‘beni yanlış anlatıyorlar’ dedi.

İyi de sana o videoyu kim çek dedi?

Sormak isterim; Asena Türk Hanım ve diğer provokatörlere İzmir’de depremde hayatını kaybedenler Müslümansa ne olacak?

Depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerden bir tanesi Bursa Orhangazi ilçesinden; İzmir Bayraklı’da yaşayan 10 yaşındaki Elif İnan ve 7 yaşındaki Umut Perinçek, bunlar da mı günahkardı?

Kin ve nefret bahanesiyle doğruları söyleyen o kadar çok kişi tutuklandı ki, ama bu tipler sosyal medyada salvo yapmaya devam ediyor.

İster savaş olsun, ister afad, insanların ölümünden bir Müslüman nasıl mutlu olabilir?

Müslümanlar arasında bu kin ve nefret nasıl bu kadar büyüdü?

TV ekranlarında ‘sakız orucu bozar mı’ sorularını yanıtlayanlar, yüzde doksan dokuzu Müslüman toplumun inançlar konusunda nasıl bölündüğüne ne zaman bakacaklar?

Kendi dininden olmayan birinin cenazesi geçerken ayağa kalkan, saygıda kusur etmeyen; Hz. Muhammed, İslam peygamberi değil mi?

Nasıl bir din anlayışıdır ki insanın ölümünden birileri mutlu olabiliyor ve bu cehaletini büyük bir cesaretle sergiliyor. İşte bu zihniyet savaştan da, depremden de daha tehlikeli.

İzmir halkını Lut kavmine benzeten bu hanıma sormak isterim; Adalet Bakanlığına hiç sordun mu, ”erkek çocuklarına cinsel istismar nerelerde, kimler tarafından yapılıyor” diye…

İçinizdeki biriktirdiğiniz kinin İslam’la alakası yok, şizofren olmuşsunuz farkında değilsiniz ama Anadolu insanı Müslümandır ve Afad konularında elindekini paylaşmasını bilir, yardım ettiği insanın kim ve ne olduğuna bakmaz.

Rabbim sen aklımıza mukayyet ol, İslam’ı cahillerin elinde bırakma.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.