Bozbey: Sanayicinin elini tutacak üst yönetime ihtiyaç var

Bozbey: Sanayicinin elini tutacak üst yönetime ihtiyaç var
29.03.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, TOSYÖV’de yaptığı konuşmada, sanayide yüksek teknolojiye geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bozbey, “Sanayicideki birikimi değerlendirecek, elini tutacak bir üst yönetime ihtiyaç var” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Türkiye Orta ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı Bursa Destekleme Derneği’ni (TOSYÖV)  ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın da katıldığı ziyarette Mustafa Bozbey, Bursa’nın  üretim sorununa dikkati çekti.

Mustafa Bozbey, “Bursa sanayi kenti ama sadece bu ünvan Bursa’ya yetmez.  Sanayi açısından bakıldığında, Bursa’nın her türlü sermayesi ve bilgi birikimi var. Ama Bursa sanayisi kendini yenilemekte ve katma değeri yüksek teknolojiye geçmekte zorlandı. İşte geçmişte gördük. Markalaşma olmadığı için tekstil başka illere kaydı. Tekstil çok azaldı Bursa’da. Bursa tekstilde taşeron oldu. Marka çıkaramadık ve fason çalışıyor. Bugün Milano’da tekstil çok az ama, moda ve tasarım merkezi oldu. Tekstil artık Asya’ya kayıyor” dedi.

Önlem alınmazsa tekstildeki gibi otomotiv sektöründe de daralma yaşanabileceğine işaret eden Mustafa Bozbey, “Bugün Bursa’da otomotiv sanayisi ağırlıkta ama katma değeri yüksek teknolojiye geçilmezse tekstildeki sorun bu sektörde de yaşanır. Ar-Ge’ye yatırım yapan ve mühendislik birikimi olan işletmeler var ama bunu birleştiremiyoruz. Bugün Bursa’da çok önemli üretimler yapabilecek fabrikalarımız var. Ama bu sanayicideki birikimi değerlendirecek, elini tutacak bir üst yönetime ihtiyaç var” dedi.

Soru ve cevapla geçen sohbetin ardından TOSYÖV Dernek Başkanı Gülçiçek Zengin Bintaş

Mustafa Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür edip plaket verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.