BESOB Muhtelif Esnaflar Odası’ndan Vali Canbolat’a ziyaret

BESOB Muhtelif Esnaflar Odası’ndan Vali Canbolat’a ziyaret
03.09.2020
A+
A-

Bursa’da BESOB’a bağlı en büyük oda olarak faaliyetlerini yürüten Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.

Başkan İlhan, pandemi nedeniyle sektör olarak sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gibi organizasyonlara da ciddi anlamda kısıtlamalar gelmesiyle esnafın yaşadığı sıkıntıları Vali Canbolat’a aktardı.

Bursa’nın da aralarında olduğu 14 ilde artan koronovirüs vakaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerinin tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgelerle bir takım önleyici tedbirler getirilmiş, bu kapsamda da düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gibi organizasyonlara da ciddi anlamda kısıtlamalar getirilmişti.

Ziyarette Oda Başkanı Ali Özkan İlhan, Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak sektörden de en çok etkilenen, mağdur olan düğün salonları ile bu salonlarla birlikte büyük bir sektör halinde bulunan kuaförler, gelinlikçiler ve moda evleri, çiçekçiler, kuyumcular, pastacılar, fotoğrafçılar gibi pek çok iş kolunun da büyük yara aldığını aktardı.

ODA OLARAK ALINAN KARARLARI DESTEKLİYORUZ

Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, Bursa’da BESOB bünyesinde en büyük oda olarak faaliyet yürüten Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak, Oda’ya kayıtlı düğün salonu işletmeleri üyelerinin mağduriyetlerini duyurmak ve onların yanında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, ”Hem bu salgınla mücadelede birey ve toplum sağlığını korumak, hem de üyelerimize ekonomik anlamda içine girdikleri sıkıntıların çözümü noktasında destek vermek amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Pandemi sürecinde olduğu gibi, yeni normalleşme sürecinde de Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bursa Valimiz ile onun başkanlığındaki  İl Hıfzısıhha Kurulu’nun aldığı tüm kararların arkasında olduğumuzu savunuyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığı ve ülkemizin bu mücadeleden en az hasarla çıkmasıdır. Bu kapsamda Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat’la bir araya gelerek sektörün içinde bulunduğu sıkıntılı  süreci anlattık ve kendisine üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu ve alınan kararları desteklediğimizi aktardık.” dedi.

Ziyarette Vali Canbolat’a Oda’ya bağlı düğün salonu işletmelerinin pandemi nedeniyle tedbirleri kendilerinin aldığını ve bunu harfiyen yerine getirdiğini aktaran Başkan İlhan, sürekli idari yönetim tarafından denetime tabi tutulduklarını belirtti.  Başkan İlhan, özellikle sokak düğünleri ile okul bahçelerinin düğün ve kına gibi eğlence amaçlı organizasyonlar için kiraya verilmesinin bu virüse davetiye çıkardığını, açık risk teşkil ettiğini ve önlemlerin buralarda alınmadığını ifade etti, bu tür yerlerin idari denetim kapsamına alınması talebinde bulunduklarını söyledi.

MERDİVENALTI İŞLETMELERE TEPKİ

”Maalesef, odaya üyesi olmayan bazı düğün salonu işletmecilerinin içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde sosyal medya hesaplarından Bursa Valisi Canbolat ve kamu yönetimine karşı suçlayıcı ifadelerle, fevri çıkışları ve asılsız itham ile iddiaları bizleri  üzmüş ve sektörümüzün sıkıntılarının çözümü noktasındaki girişimlerimizi sekteye uğratmıştır.” ifadelerini kullanan Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, şunları söyledi:

”Bursa Valisi Sayın Yakup Canpolat’la yaptığımız görüşmede bu konuyu da gündeme getirerek, odamız üyesi olmayan bazı işletmecilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları bu asılsız ve suçlayıcı ifadelere üzüntümüzü dile getirerek, katılmadığımızı ve yanlış bulduğumuzu  ilettik. Bu vesileyle  kamuoyuna da istenmeyen olaylar ve ifadeler nedeniyle Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak salgınla mücadelede etkin çalışma yürüten Valimiz  Sayın Yakup Canapolat başta olmak üzere tüm kamu yöneticilerinden özür dilediğimizi bir kere daha beyan ediyoruz. BESOB’a bağlı Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ülkemizin ve tüm dünya insanlığının içinde bulunduğu bu salgını en kısa sürede en az hasarla atlatıp, yeniden normal hayata dönmenin ilk yolu maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sık sıkı uymak olduğunu hatırlatıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.