BATISİAD’dan Gümülcine’de 1500 kişilik iftar

BATISİAD’dan Gümülcine’de 1500 kişilik iftar
12.06.2018
A+
A-

Batı Trakya Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) Kadir Gecesi’nin de katlandığı 10 Haziran Pazar akşamı Batı Trakya Gümülcine Mehrikoz Köyü’nde iftar programı düzenledi.

BATISİAD’ın Gümülcine’de düzenlediği iftar yemeği programına T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekili Ahmet ilhan, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa ile birlikte 1500’e yakın Batı Trakyalı katıldı.

İftar yemeği programında bir konuşma yapan BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, “Bu topraklardan çeşitli sebeplerle Türkiye’ye göç etmiş ve orada iş güç sahibi olmuş şu anda istihdam sağlayan Türkiye ekonomisine katkı koyan BATISİAD üyesi olan işadamlarımız doğdukları toprakları unutmayarak ve hala buralarda kan bağları olan işverenlerimizin katkıları ile bu yıl ilki bu bölgede olmak üzere Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile bu iftarları geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Çok yakın kardeşlik duygularının paylaşıldığı bir ortamda geçen iftar yemeğinde duygu ve düşüncelerini ifade eden BATISİAD Başkanı Er, “Ramazan Bayramı sonrası Gümülcine ve Selanik’te gerçekleştireceğimiz ziyaretler neticesinde bu bölgelerde Yunan iş çevreleri ile ticaretimizi geliştirmenin yollarını arayacağız. Yunanistan AB ülkesi olduğu için biz burayı bizim için Avrupaya açılan bir pencere olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Er konuşmasını, “24 Haziran seçimleri sonrası yeni sistem sayesinde Yunanistan ile var olan siyasi ilişkilerimiz bugünden daha iyi duruma geleceğine ve her alanda işbirliğimizin daha kolay olacağını düşünüyorum” diyerek tamamladı.

BATISİAD’ın Batı Trakya Gümülcine Mehrikoz Köyü’nde gerçekleştirdiği iftar yemeği programı bölgede yaşayan Türkler için moral kaynağı oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.