Bakan Koca: Can kaybı 92, vaka sayısı 5698 oldu

27.03.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona Virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Fahrettin Koca, korona virüsten son 24 saat içerisinde 17 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, toplam hasta sayısının ise 5698’e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yaşadığımız günler örneğini bildiğimiz günler değil. 10 Mart’tan bugüne Türkiye’de hayat değişti. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmeliyiz. En çok sosyal ortamda bulaşıyor. Temas kesildiğinde virüsün önü kesiliyor. Hastalığın yayılmasına karşı daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. Türkiye insanını korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Önümüzdeki günler istesek de istemesek de farklı olacak. Sosyal hareketlilik en aza inmeli.

Alınan tedbirleri sıkı sıkıya sarılması, umudumuzun gerçeğe dönmesini sağlayacaktır.

Hastalığa dair verileri her gün kurumsal internet sayfamızda yayınlayacağımızı açıklamıştım. Bugün itibariyle internet ortamında güncellenerek her akşam açıklanmış olacak. Son 24 saatte bugünün sonuçlarını söylemiş oluyorum. 7 bin 544 test yapıldı, 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle toplam can kaybımız 92’ye yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.