Anadolu Ajansı, Meral Akşener’e sansür mü uyguluyor?

Anadolu Ajansı, Meral Akşener’e sansür mü uyguluyor?
10.04.2019
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ortak basın açıklamasında Akşener’in konuşması sırasında haber kanallarını hiçbiri canlı yayına girmezken, Anadolu Ajansı ise haberinde Akşener’in konuşmasına yer vermedi.

Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından AKP’nin itirazları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimi değerlendirmek üzere canlı yayında kameraların karşına geçti.

Saat 10:00 sularında başlayan yayın sırasında 16 dakika konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in sözleri haber kanallarında canlı olarak verilmedi. Akşener’in ardından söz alan Kılıçdaroğlu’nun 3 dakikalık konuşması ise canlı olarak verildi.

Devletin haber ajansı Anadolu Ajansı da basın toplantısına ilişkin haberinde Akşener’i görmeyerek yalnızca Kılıçdaroğlu’na yer verdi.

Bu durum akıllara; ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan, 39 milletvekiline sahip Türkiye’nin yasal bir partisine ve liderine ambargo mu uygulanıyor’ sorusunu getirdi.

Anadolu Ajansı son dönemde yerel seçimdeki veri kesintisi tartışmaları ile gündeme gelirken, kurum hakkında şu ana kadar herhangi bir soruşturma açılmaması dikkat çekti.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.