Altın takıda 90’lı yılların favori modası geri geldi

Altın takıda 90’lı yılların favori modası geri geldi
24.07.2018
A+
A-

Altında 90’lı yılların favori takıları yeniden ilgi görmeye başladı.

Lüleburgaz’daki kuyumcularda, köstek, halka bileklik, pullu zincir ve firuze taşlarının bulunduğu takılar, yeniden vitrinlerin süsü oldu.

Lüleburgaz Kuyumcular Derneği Başkanı Şerif Arda, yaptığı açıklamada, 90’ların modasının yeniden revaçta olduğunu söyledi.

Eski moda altın takılara talep olması nedeniyle kuyumcu esnafının da vitrinini bu doğrultuda süslediğini ifade eden Arda, şunları kaydetti:

‘Yıllar öncesinde takı denildiği zaman bir alyans, Adana burması ve şimdiki gençlerimizin çok tercih etmediği köstekler vardı. Eskilerimizin bildiği firuze taşları vardı, onlar tekrar geri döndü ve vitrinde yer almaya başladı. Bu takıların eskiyi anımsattığı için sevildiğini düşünüyorum. Bundan sonra bu tarz ürünlerin alternatifleri de görülebilir. Yeni evlenecek çiftler, babaanne ve anneannelerinin kullandığı o düz bombeli alyanslardan istiyorlar. Takı olarak da setlerden ziyade Osmanlı tuğrası ya da köstek tarzı ürünler tercih ediliyor. Buradaki en büyük etken bu ürünlerin gram olarak daha hafif olması hem de her bütçeye uygun bulunması. Onların talepleri doğrultusunda biz de vitrinimizi güncelliyoruz.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.