Akşener’den onay aldı, hafta içi adaylık açıklaması yapılacak

Akşener’den onay aldı, hafta içi adaylık açıklaması yapılacak
26.01.2019
A+
A-

İttifak protokolünde anlaşma sağlanmasının ardından kulislerden sızan bilgiye göre Bursa ilçelerini paylaşan CHP ile İYİ Parti, Mustafakemalpaşa ilçesinde kendi adaylarıyla seçime girecek.

İYİ Parti ile CHP ittifak protokolünün son şeklinin verilmesinden ardından Bursa ilçelerinin hangi parti adayıyla seçime gireceği ertelenirken,  kulislerde Mustafakemalpaşa ve Orhangazi’nin serbest bırakıldığı ve her partinin kendi adayıyla seçimlere gideceği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre İYİ Parti’nin Mustafakemalpaşa adayının Doğruyol Partisi eski bakanlarından Şükrü Erdem olduğu öğrenildi.

Eski bakan Erdem’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü ve onay aldığı,  önümüzdeki hafta içinde yapılacak törenle de adaylık açıklamasının yapılacağı bildirildi.

1993 – 1995 DYP iktidarı döneminde Türkiye’nin gelmiş geçmiş en genç bakanı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Şükrü Erdem, o dönem İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Meral Akşener’le birlikte hükümette görev almıştı.

CHP daha önce Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı olarak Orhan Alper’in ismini açıklamıştı.

ŞÜKRÜ ERDEM KİMDİR?

1959 yılında Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde doğdu.

İlk, orta ve lise tahsilini Mustafa Kemal Paşa’da tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kendi eczanesinde mesleğini sürdürürken, diğer taraftan da serbest müteahhitlik işleri ile ilgilendi.

Erdem, vatani görevini Ankara’da, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yerine getirdi.

Çeşitli sosyal derneklerde yönetim kurulu başkanlığı, bir süre de Mustafa Kemal Paşa Spor Kulübü’nde başkanlık görevini üstlendi.

  1. dönem Bursa milletvekili olarak parlamentoya girdi. 50. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinde Haziran 1993 – Kasım 1995 yılları arasında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

Erdem, evli ve bir çocuk babası. İngilizce biliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.