Akşener’den iktidara YKS çağrısı: Geç olmadan bu yanlıştan dönün!

Akşener’den iktidara YKS çağrısı: Geç olmadan bu yanlıştan dönün!
09.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YKS tarihinin öne alınmasıyla ilgili başlattığı hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidara çağrıda bulunan İYİ Parti lideri, “Çok geç olmadan bu yanlıştan dönün. Gençlerimizin geleceğini tehlikeye atmayın” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, korona virüs salgını nedeniyle erkene çekilen sınav tarihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bugünkü iktidarın, eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirdiğini belirten Akşener, gençlere seslenerek, “Eğitim sistemiyle değişikliklerden hepimizin başı döndü. Size soran olmadı, sizi düşünen olmadı. Sizden sadece itaat etmeniz ve uyum sağlamanız beklendi.Aynı ciddiyetsizliği, salgın sürecinde de yaşadık. Siz gençler çağrılara uydunuz evlerde kaldınız. Evlerde kalmamıza destek oldunuz. Genç yaşınızda kocaman sorumlulukları yüklendiniz” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Korona virüse karşı başlattığımız bu savaşta gençlerimize çok şey borçluyuz. Pandemi sürecinde bizler için seferber olan kahraman sağlık çalışanlarımızın büyük bir bölümü gençlerimizdi. Güvenlik güçlerimiz sokağa çıkamadığımız günlerde ihtiyaçlarımız için koşturan emekçilerimiz hep gençlerimizdi.

Milletimizin sağlığını tehlikeye atmamak için, salgın kurallarına uyarak büyük bir özveriyle evde kalanlar da yine gençlerimizdi. Sevgili gençler, iyi ve güzel gençleri hak ediyorsunuz. Devleti yönetenlerin görevi ve önceliği de sizlerin yanında olmak yolunuzdaki engelleri kaldırarak hakkınızı teslim etmek olmalıydı. Cesaretini, geleceğe dair umutlarınızı korumak hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ülke inşa etmek olmalıydı ancak olmadı. Mevcut iktidar maalesef size karşı olan görevini yerine getirmedi. Ülkeyi yönetmek duyarlılık ister. Sadece etrafındakileri değil, vatandaşını dinlemeyi gerektirir. Ülkeyi yönetmek, eşin dostun değil, milletin çıkarlarını gözetmeyi gerektirir. Bugünkü iktidar, 2002 yılından beri eğitim sistemini büyük bir ciddiyetsizlikle yap-boz tahtasına çevirdi.

Eğitim sistemiyle değişikliklerden hepimizin başı döndü. Size soran olmadı, sizi düşünen olmadı. Sizden sadece itaat etmeniz ve uyum sağlamanız beklendi. Aynı ciddiyetsizliği, salgın sürecinde de yaşadık. Siz gençler çağrılara uydunuz evlerde kaldınız. Evlerde kalmamıza destek oldunuz. Genç yaşınızda kocaman sorumlulukları yüklendiniz. Bu karmaşık günlerde Türkiye’yi yönetenler sizler için bu süreci kolaylaştırmak, endişelerinizi azaltmak için bizim de desteklediğimiz bir karar verdi ve YKS tarihi ileri alındı. Ama sonradan ne olduysa oldu.

Sayın Erdoğan’ın kulağına ne üflediyse üfledi. Ani bir kararla YKS tarihi sorumsuzca tekrar öne alındı. Hangi şartlar altında sınava çalıştığınızı görmüyorlar. Ailelerinizin sizi ne zorluklarla imkân sağlamaya çalıştığını da bilmiyorlar, merak da etmiyorlar. Aylardır okullarınızdan uzak kaldınız. Her akşam test, vaka, yoğun bakım, entübe ve ölüm sayılarını takip ettiniz. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için endişelendiniz. Bu zor şartlar altında gününüzü planlayıp, bir de ders çalıştınız. Siz kendinize ve hayatınıza saygı beklerken ve bunu da fazlasıyla hak ederken ülkeyi yönetenler sizi ve sorunlarınızı yok saydı.

Bu büyük yanlışı düzeltebilmek için sizin ve ailelerinizin mağduriyetinize, son vermek için geri dönüşü olmayan zararların oluşmasına engel olmak için hiçbir siyasi amaç gözetmeksizin, sınav takviminin gençlerin planlarına uygun hale getirilmesi için İYİ Parti olarak bir hukuk mücadelesi başlattık. Bu hafta bir karar verilmesini bekliyoruz.

Umuyoruz ki vicdanını kaybetmemiş Türk yargı mensupları bu yanlışı durduracaktır. Bu vesileyle, iktidarı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Gelin çok geç olmadan bu yanlıştan dönün.

SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in YKS tarihinin öne alınmasıyla ilgili başlattığı kampanyanın ardından sosyal medyada “#YKSertelensin” etiketiyle kısa sürede binlerce Tweet atıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.