Akşener, GİK seçimlerinde tam demokrasi taahhüdü verdi

Akşener, GİK seçimlerinde tam demokrasi taahhüdü verdi
02.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 4. Olağanüstü Kurultay öncesi il başkanları ile bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Kurultayda çarşaf liste ile seçim yapılacağını hatırlatan Genel Başkan Akşener, listelere hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğini açıklayarak, parti içi tam demokrasi sözü verdi.

Kurultay kulislerinde Akşener’in, ‘’GİK seçimlerinde aldığımız karar doğrultusunda çarşaf liste ile seçimlere gidiyoruz. Hiçbir şekilde liste ve isimlere müdahalem olmayacaktır. Demokrasi kazansın.’’ dediği iddia edildi.

KOCAMAZ YETERLİ IMZAYI TOPLADI

Bu arada kurultay kulislerinde adı Genel Başkan Yardımcılığına geçen eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK üyesi olabilmek için kurul delegelerinden imza topladı.

Parti tüzüğü gereği GİK üyesi adayı olabilmek için üst kurul üyesi şartı olması gerekiyor. Veya üst kurul delege sayısının 1/20’si yani yaklaşık 60 imza ile aday olunabiliyor.

Hatırlanacağı gibi dönemi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’den Büyükşehir’e tekrar aday olmuş, ancak adaylık yasal süre içerisinde yapılmadığı için seçim kurulu tarafından kabul edilmemişti.

Öte yandan İYİ Parti Olağanüstü Kurultayında çok sayıda GİK üyesi adayının olacağı da öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.