Akalın’dan partisine ve genel başkan yardımcılarına çok ağır sözler…

Akalın’dan partisine ve genel başkan yardımcılarına çok ağır sözler…
29.01.2019
A+
A-

İYİ Parti kurucusu Mehmet Tolga Akalın’dan partisine ve genel başkan yardımcılarına çok ağır ve suçlayıcı sözler sarf ederek istifa eden Manisa milletvekili Tamer Akkal’a sert tepki geldi.

Akalın, Akkal için “Sen @tamerakkal politik ağırlığının çok ötesinde bir iltifat ve vefanın gereği milletvekili oldun.Yıllarca yol yürüdüğün başta Sn Genel Başkanımız olmak üzere biz dava arkadaşlarını bölücü mihraklar ile eşitleyerek gitmek gibi bir alçaklığa tenezzül ederek te adamlıktan düştün” ifadelerini kullandı.

İşte Tolga Akalın’ın Twitter’dan yaptığı açıklama:

  • Prensip olarak gidenin arkasından konuşmam çünkü her gidiş bir kayıptır… Bu süreçte bazı ayrılan arkadaşlarımız ile yollarımızın tekrar kesişeceğine ilişkin umudumu da koruyorum… Ancak gitmenin ve tepki koymanın da bir usulü erkan-ı adabı olur
  • Sen @tamerakkal politik ağırlığının çok ötesinde bir iltifat ve vefanın gereği milletvekili oldun. Yıllarca yol yürüdüğün başta Sn Genel Başkanımız olmak üzere biz dava arkadaşlarını bölücü mihraklar ile eşitleyerek gitmek gibi bir alçaklığa tenezzül ederek te adamlıktan düştün.
  • Kurucu il bşk olarak atandığın 17 ilçenin 16’sında arkadaşlar tekrar atanacak, ilinin BŞ ve 7 ilçesi İYİ Partiye alınacak… BBB adaylığı için her türlü görüşme sana verilecek ve halihazırda partimiz tarafından hiçbir ilçe belediye başkan adayı dahi açıklanmamış olacak…
  • Sende buna “Teşkilatlara sormadan, danışmadan ve istişare edilmeden ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla kararlar alınması” diyeceksin. Diğer yandan hareketimizin kurucu lideri Türkiye’nin büyük uzlaşısına yardımcı olabilmek için yaşadığı ilçede aday çıkarmak hakkından feragat edecek..
  • 5-Hata sende değil @musavatiyiparti de… Çünkü vefa adama prensip çiğnettirirse, meziyet olmaktan çıkar, kabahata dönüşür..

(Kaynak: yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.