20.02.2019
A+
A-

İYİ Parti’nin Mersin’de belediye başkanlığı için Burhanettin Kocamaz’ı aday gösterememesi sonrasında Demokrat Parti ile görüşmeler sürüyor.

Meral Akşener, dün gece ve sabah saatlerinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Mersin’deki büyükşehir belediye Başkan adayı krizini çözmek için görüştü. Akşener’in görüşme sonrası ‘’Biz bitti demeden bitmez. Mersin İYİ olacak’’ dedi.

Sabah saatlerinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Genel İdare Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırdığı ve Mersin krizinin görüşüldüğü öğrenildi. Toplantı sonrası DP Mersin İl Başkanı acil olarak Ankara’ya çağırıldı. Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının istifa yoluyla dosyasının çekilerek, yerine yeni dosya ile Burhanettin Kocamaz adının Demokrat Parti adayı olarak İl Seçim Kuruluna verileceği bildirildi.

Bu durum öncesinde il seçim kuruluna İYİ Parti tarafından Burhanettin Kocamaz için yapılan mazeret itirazı kararının bekleneceği, eğer olumsuz bir karar çıkması durumunda Kocamaz’ın DP ile yapılan anlaşma gereğince DP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edileceği ve İYİ Parti tarafından destekleneceği öğrenildi.

31 Mart seçimlerinde Kocamaz’ın DP adayı olarak Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanması durumunda tekrar İYİ Parti’ye geçeceği iddia edildi.

Bu arada İYİ Parti’nin Mersin ilçelerinde belediye meclis üyesi adaylarıyla seçime katılacak olması ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak. Belediye meclisine girecek İYİ Partili üyeler, Burhanettin Kocamaz’ın büyükşehir belediye başkanlığını kazanması durumunda birlikte çalışma şansı yakalayacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.