Bursa medyasında şok! Olay Medya kapanıyor!

Bursa medyasında şok! Olay Medya kapanıyor!
19.09.2019
A+
A-

Türkiye’nin önemli yerel medya kuruluşlarından Olay Medya’nın, Eylül ayı sonu itibarıyla kapanma kararı aldığı öğrenildi.

Ekonomik kriz nedeniyle radikal bir karar alan Olay Medya bünyesinde; Olay Gazetesi, Olay Televizyonu, OLAY FM ve internet haber portalı olay.com.tr ile dergiler bulunuyor.

30 Eylül itibarıyla kapanacağı öğrenilen Olay Medya’da alınan kararın, Olay Medya Kurucusu Cavit Çağlar tarafından bizzat alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Cavit Çağlar’ın medya yönetiminden üst düzey yöneticileriyle İstanbul’da yaptığı toplantıda, mevcut ekonomik ortamda medyanın içinde bulunduğu durum ele alındı. Çağlar’ın toplantıda Olay Medya’yı birlikte kurduğu üst düzey yöneticilerine kapatma kararını ilettiği ve gelinen noktadan dolayı son derece üzgün olduğu,  “Maaş ödeyemeyen patron olmaktansa kapatırım” dediği iddia edildi.

OLAY MEDYA 1987’DE KURULMUŞTU

Olay gazetesi, 26 Ekim 1987 tarihinde kuruldu. “Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi” sloganıyla yayın yapıyordu. 90’lı yıllarda OLAY FM ve Olay TV’nin de açılmasıyla medya grubuna dönüştü. Bir dönem Olay Trend adlı bir dergi yayınlayan grup, Bursa’da Yaşam adıyla 6 ayda bir yayımlanan dergiyle de kent kültürüne büyük katkı sağlamıştı. Olay Medya’ya 7 Mart 2008 tarihinde TMSF tarafından el konmuş, Aralık 2010’da Cavit Çağlar’a yeniden iade edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.